Home

IJsvogel nieuw dorpslogo van Biddinghuizen

IJsvogel nieuw dorpslogo van Biddinghuizen Biddinghuizen - 3 mei 2006.  De IJsvogel is het nieuwe dorpslogo van Biddinghuizen. Met het onthullen van de dorpsvlag, ontworpen door Ina Tolsma, werd tevens het nieuwe beeldmerk voor Biddinghuizen bekend gemaakt.

‘De IJsvogel gaat het ‘dorpsgevoel’ dat veertig jaar geleden door de polderpioniers hier gebracht is, weer vleugels geven’, vertelde dorpsvoorzitter Jennie Brandsma in zijn toespraak.

Kleurrijk
De ijsvogel is een vogeltje dat rond Biddinghuizen voorkomt. Lange tijd heeft het beestje op de rode lijst gestaan, maar sinds enige tijd gaat het weer goed met hem. De ijsvogel is kleurrijk, klein, kwetsbaar en bijzonder en heeft zijn leefgebied op de rand van land en water. Allemaal eigenschappen die ook op Biddinghuizen van toepassing zijn.

Dorpsgevoel
In zijn Koninginnedagtoespraak ging de dorpsvoorzitter in op het ‘dorpsgevoel’ van Biddinghuizen. ‘Dat speciale gevoel van je thuis voelen in Biddinghuizen, weten dat je niet anoniem bent, maar ergens woont waar men je kent, dat gevoel moet de ijsvogel gaan weergeven voor de inwoners van ons dorp’, zo liet Brandsma zijn toehoorders weten.

Binnengebracht
De vlag van Biddinghuizen werd op Koninginnedag op speciale wijze het dorp binnengebracht. Niemand minder dan ‘Prinses Maxima en Prins Willem Alexander’ (beiden afkomstig uit Biddinghuizen) kwamen de vlag persoonlijk brengen, omdat ze toch in de buurt waren. De vlag is een echte Biddinghuizer productie. Het ‘vlaggenteam’, bestaande uit personen wiens ontwerpen bij de ontwerpwedstrijd de meeste stemmen kregen, ontwikkelde het nieuwe dorpslogo en paste het winnende ontwerp van Ina Tolsma aan zodat een mooi geheel is ontstaan.

Eer
Aan Ina Tolsma viel de eer te beurt om de Biddinghuizer vlag voor de eerste keer te hijsen. Dat gebeurde nadat de Nederlandse driekleur door burgemeester Aat de Jonge in top gebracht was. Het publiek dat uit de twintig ontwerpen die ingezonden werden, eind vorig jaar massaal voor het ontwerp van Tolsma koos, reageerde enthousiast op zowel de vlag als het nieuwe logo.

Afscheid
Met de introductie van de ijsvogel als nieuw logo werd afscheid genomen van het oude dorpslogo waarvan gedacht werd dat het uniek voor Biddinghuizen was, maar dat ondermeer door Marknesse in de Noordoostpolder ook als dorpslogo in gebruik is. Aan de kinderen in Biddinghuizen werden ballonnen uitgedeeld waarop de ijsvogel afgebeeld staan, aan alle andere belangstellenden werden ballpoints met het nieuwe dorpslogo uitgedeeld.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat