Home

Gouden IJsvogel voor Open Tafel Biddinghuizen

Gouden IJsvogel voor Open Tafel Biddinghuizen Biddinghuizen - 28 oktober 2015.  De Gouden IJsvogel 2015 is gegaan naar de kookgroep Open Tafel. Dat maakte dorpsvoorzitter Willem Feiken dinsdagavond bekend tijdens de najaars-ledenvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen.

De zeventien dames van de kookgroep kregen hiermee waardering voor zesentwintig jaar koken voor alleenstaande ouderen. De uitreiking van het speldje, welke sinds 2006 voor de tweede keer aan een groep werd toegekend, had 's middags al plaatsgevonden. Het was de twaalfde keer dat de speld in de vorm van het dorpslogo werd overhandigd.

Vrijwilligers van Open Tafel met Willem Feiken (Foto: Omroep Flevoland)

Toerbeurt
Iedere dinsdagmiddag wordt gekookt voor alleenstaande ouderen. Wekelijks zijn er maximaal vijfenveertig deelnemers en twee keer per jaar - tijdens Kerst en voor de vakantie - zelfs tachtig. De zeventien kookdames koken op toerbeurt en zijn dus iedere twee á drie weken aan de beurt. Het gouden speldje werd opgespeld bij Ankie Dal als vertegenwoordiger van de groep. De overige dames kregen een button en bloemen.

Ankie Dal (foto: Omroep Flevoland}

Nominaties
Dorpsbelangen had een aantal nominaties ontvangen, vertelde Feiken dinsdagavond. Daaruit is een keuze gemaakt door het bestuur.

Eerder ging de Gouden IJsvogel naar:
1. (2006, introductie): Gezinus Broeksema
2. (2006): Joke Harms
3. (2007, bijzondere gelegenheid): Sharon Kips
4. (2007): Carla van Dijk
5. (2008): Richard van Woerkom
6. (2009): Paul van Tintelen en Henk van Wilpe
7. (2010): Herman Stegeman en Simon van Dijk
8. (2011): EHBO-vereniging Biddinghuizen
9. (2012): Gert Jan van Tilburg
10. (2013): Hidde Norder
11. (2014): Peter te Riele

Meer informatie over Open Tafel Biddinghuizen vindt u in de Dorpsgids op BHZNet.nl.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat