Home

Vrijwilligersavond Dorpsbelangen en Stichting de IJsvogel

Vrijwilligersavond Dorpsbelangen en Stichting de IJsvogel Biddinghuizen - 16 februari 2018.  Dorpsbelangen Biddinghuizen en Stichting de IJsvogel, de werkgroep van Dorpsbelangen die de meeste vrijwilligers nodig heeft, organiseren op woensdag 7 maart om 19.30 uur in het Koetshuis een vrijwilligersavond. Met niet alleen als doel het werven van nieuwe vrijwilligers, maar ook het informeren en behouden van de huidige vrijwilligers.

"Vrijwilligers zijn kostbaar. En zeker kostbaar voor een dorpsvereniging als Dorpsbelangen Biddinghuizen en haar werkgroepen. De waardering en dankbaarheid voor de bestaande vrijwilligers is dan ook groot, want zonder vrijwilligers kan Dorpsbelangen niks betekenen of organiseren voor en in het dorp. Er zijn al meerdere berichten aan gewijd, maar toch brengen we het graag nog een keer onder uw aandacht," aldus Sabine Potgieter, bestuurslid van Dorpsbelangen en dus ook vrijwilliger.

"Het is lastig om voldoende vrijwilligers te vinden voor functies, evenementen of klussen. Daarom organiseren Dorpsbelangen Biddinghuizen en Stichting de IJsvogel, de werkgroep van Dorpsbelangen die de meeste vrijwilligers nodig heeft, een vrijwilligersavond. Met niet alleen als doel het werven van nieuwe vrijwilligers, maar ook het informeren en behouden van de huidige vrijwilligers."

"Naast dat vrijwilligers kostbaar zijn, zijn ze ook zeldzaam. In een ideale situatie hebben we een blik vol vrijwilligers en trekken we die open wanneer we ze nodig hebben. Maar dat is helaas niet het geval. Tegenwoordig is iedereen druk. Werk, school, gezin, sport en een sociaal leven, daar past 'verplicht vrijwilligerswerk' vaak niet meer bij", vertelt Sabine. "Vanwege het stoppen van enkele bestuursleden en om continuïteit van de Dorpsbelangen en de werkgroepen te waarborgen, zijn wij hard op zoek naar opvolgers voor het bestuur en vrijwilligers".

"We willen een nieuwe weg inslaan wat betreft vrijwilligers", aldus Henk Stoer, bestuurslid bij Dorpsbelangen en sinds kort ook bestuurslid van Stichting de IJsvogel, "en dat willen we op deze avond graag toelichten. Met de hoop om veel nieuwe vrijwilligers aan onze activiteiten te kunnen toevoegen en daarbij de waardering uit te spreken aan onze huidige vrijwilligers, naast het standaard 'dank je wel'."

De vrijwilligersavond is op woensdag 7 maart om 19.30 uur in het Koetshuis. Inwoners van Biddinghuizen die interesse hebben en meer willen weten hierover of al vrijwilliger zijn, zijn van harte welkom op deze avond.

Heeft u vragen of wilt u nog extra informatie, dan kunt u mailen naar: tvanbeek@ijsvogel.net of secretariaat@dorpsbelangen.net

Biddinghuizen, we doen het samen!

Dorpsbelangen Biddinghuizen / Stichting de IJsvogel


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat