Home

Gemeente geeft aan: Georganiseerde voortuinvrijmarkten verboden

Gemeente geeft aan: Georganiseerde voortuinvrijmarkten verboden Biddinghuizen - 26 april 2021.  De gemeente Dronten roept in een bericht op haar website bewoners op om geen voortuinvrijmarkt in het dorp te houden. "Het organiseren van evenementen is verboden. Dus ook het organiseren van voortuinvrijmarkten." aldus de gemeente.

Een groep inwoners van Biddinghuizen had het initiatief genomen om een voortuin-vrijmarkt te organiseren tijdens Koningsdag. De deelnemers wilden spulletjes verkopen vanuit eigen tuin.

De vrijmarkt was bedacht als alternatief voor de normale vrijmarkt. Deze kan dit jaar niet georganiseerd worden vanwege de corona maatregelen.

Via een speciale Facebook pagina werd een lijst van deelnemers bijgehouden, diverse inwoners hadden inmiddels aangegeven mee te doen aan deze vrijmarkt.

Op de website van de gemeente Dronten is te lezen:

"Wij constateerden dat er onduidelijkheid is ontstaan over het organiseren van voortuinvrijmarkten. Het organiseren van evenementen is verboden. Dus ook het organiseren van voortuinvrijmarkten."

Er is sprake van een evenement wanneer een aanwijsbare organisator hiertoe oproept. Daarnaast zijn de coronaregels van kracht die de voortuinvrijmarkten niet logisch maken, zoals het houden aan 1,5 meter afstand, en het advies om niet meer dan één bezoeker per dag te ontvangen.

"Evengoed wensen wij iedereen een fijne Koningsdag. In eigen kring en met alle creatieve toasten die wel mogelijk zijn."

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat