Home

Gouden IJsvogel voor Egbert Tietema

Gouden IJsvogel voor Egbert Tietema Biddinghuizen - 9 juni 2018.  Egbert Tietema, 'de bekendste bakker van de polder, en misschien wel Nederland' is zaterdag 9 juni verrast met de Gouden IJsvogel. Onder trots toeziend oog van familieleden en andere inwoners van het dorp werd de erespeld opgespeld door SBS6-presentator Viktor Brand en dorpsvoorzitter Willem Feiken, tijdens de Op Dreef maaltijd tijdens de Biddinghuizense Feestweek.

"Als markante en bekende Biddinghuizenaar en na zijn deelname aan het SBS6-programma De wereld volgens 80-jarigen heeft Egbert Biddinghuizen op de kaart gezet met zijn positieve instelling, charme en humor. Daarom een terechte beslissing van het dagelijkse bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen om hem in zonnetje te zetten en deze erespeld aan hem toe te wijzen." aldus Dorpsbelangen Biddinghuizen.

Erespeld
De Gouden IJsvogel is een erespeld in de vorm van het dorpslogo, de ijsvogel. Elk jaar wordt deze, tijdens de najaarsvergadering of naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, toegekend aan iemand (of groep) die van bijzondere betekenis en waarde is (zijn) voor de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen.

Andere bezitters van de Gouden IJsvogel zijn Gezinus Broeksema (2006), Joke Harms (2006), Sharon Kips (2007, bijzondere gelegenheid X-Factor), Carla van Dijk (2007), Richard van Woerkom (2008), Paul van Tintelen en Henk van Wilpe (2009), Herman Stegeman en Simon van Dijk (2010), EHBO-vereniging Biddinghuizen (2011), Gert Jan van Tilburg (2012), Hidde Norder (2013), Peter te Riele (2014), Kookgroep Open Tafel (2015), Jenny Bijsterbosch (2016) en Henk Stegeman (2017).

Biddinghuizen, we doen het samen!

Stichting De IJsvogel / Dorpsbelangen Biddinghuizen
Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat