Home

Boordevol spoorboekje voor de Op Dreef Feestweek 2023

Boordevol spoorboekje voor de Op Dreef Feestweek 2023 Biddinghuizen - 7 augustus 2023.  Activiteitenstichting De IJsvogel heeft dit weekend het volledige programma voor de aankomende najaarsfeestweek, de Op Dreef Feestweek, bekend gemaakt. Op 5 augustus is de ticketverkoop voor diverse onderdelen van het evenement van start gegaan.

Woensdag 4 oktober:
Biddinghuizen in beweging van 09.00 tot 09.30 uur
Biddinghuizen heeft de leeftijd van 60 jaar al gehaald, om daar nog vele jaren bij te mogen tellen moet je fit en gezond blijven. Samen met de instructeurs van the Fitnessclub Biddinghuizen starten we iedere dag met een workout in de feesttent. Doet u ook mee? Deze workout is zo samengesteld dat jong en oud mee kan doen. Deelname is gratis.

Biddinghuizen 60 Jaar live van 10.00 tot 10.30 uur
Een half uur durend informatief praatprogramma waarin onze presentator Rob Uijtenbroek je meeneemt naar de geschiedenis van Biddinghuizen. Vertelt over de eerste bewoners, maar ook bespreekt wat er allemaal gebeurd is/staat te gebeuren in de feestweek. Dit doet Rob niet alleen, per uitzending schuiven er enkele gasten aan tafel aan. De uitzending vindt live plaats in de feesttent. Publiek is welkom, maar het programma is ook live te volgen de social mediakanalen.

Kinderspelmiddag van 12.00 tot 16.00 uur
Voor de kinderen wordt er een spelletjesparcours uitgezet in de feesttent. Hier kunnen de kinderen zich lekker uitleven. De (oud-Hollandse) spellen staan klaar voor jong en oud. Voor de kleinsten zal er 2x een poppenkastvoorstelling zijn. Deelnemen aan de spelletjes is gratis.

"Biddinghuizen Goes live" van 19.00 tot 22.00 uur
In samenwerking met inloophuis de Kans wordt er een muzikale avond georganiseerd. Een avond waar dorpsgenoten zullen optreden. Welke plaatselijke talenten gaan we tegenkomen die avond? Bent u nieuwsgierig geworden, kom gezellig kijken en meezingen. Bezoekers mogen gratis naar binnen.

Donderdag 5 oktober:
Biddinghuizen in beweging van 09.00 tot 09.30 uur
Deze ochtend starten we met een half uurtje sporten onder leiding van een instructeur.
Iedereen jong en oud kan meedoen. Dit sportieve half uurtje vindt plaats in de feesttent. Komt u ook gezellig meedoen? Deelname is gratis.

Biddinghuizen 60 JR live van 10.00 tot 10.30 uur
Net zoals gisteren staat er weer een informatief half uurtje voor de boeg. Het thema 60 jaar staat centraal in deze feestweek.
De uitzending vindt live plaatst in de feesttent, publiek is welkom maar het programma is ook live te volgen via de socialmediakanalen.

"Kampioenschap 60 uur kist" zitten start om 12.00 uur
Van donderdag t/m zaterdag nemen drie deelnemers plaats op de aardappelkisten in de feesttent. Wie blijft het langst zitten en wint die hoofdprijs? Meedoen? Geef je op! Let op vol=vol.

Heel Biddinghuizen bakt cupcakes
Dit jaar geen cake of taart maar cupcakes. Wie bakt dit jaar de mooiste cupcake? Kijk naar de voorwaarden en doe mee. Voor de eerste 15 aanmeldingen stellen we een starterspakket cupcake bakken beschikbaar, dus geef je snel op. De cupcakes kunnen gebracht worden tussen 12.00 en 13.00 uur, daarna gaat een jury de cakejes beoordelen.

Verenigingenmarkt van 18.00 tot 21.00 uur
Vind jij hier je nieuwe hobby of sport? Veel verengingen zullen zich presenteren in de feesttent. Wie weet trekken ze met deze presentatie wel nieuwe leden voor hun club. Wilt u deelnemen als vereniging of stichting dan zijn de kosten €5,- per tafel. Bezoekersentree is gratis.

Vrijdag 6 oktober:
Biddinghuizen in beweging van 09.00 tot 09.30 uur
Ook vandaag hebben de instructeurs van The Fitnessclub weer een half uurtje bewegen in elkaar gezet. Voor jong en oud, iedereen kan en mag meedoen. Zo blijven we allemaal fit en gezond. Zien we u ook tijdens de workout? Deelname is gratis.

"Biddinghuizen 60 Jaar live" van 10.00 tot 10.30 uur
Vandaag neemt de presentator u, de reporter en zijn gasten mee in de geschiedenis van Biddinghuizen. Wie er deze ochtend aan tafel aanschuiven is nog een verrassing. U kunt het live in de tent bijwonen, maar het programma is ook live te volgen via de socialmediakanalen.

Dorpslunch van 11.30 tot 14.00 uur
Ook dit jaar mag de dorpslunch niet ontbreken in het programma.
Wat zal er dit keer op het menu staan? Kom gezellig samen met andere dorpsbewoners lunchen.
Aan deze lunch zijn geen kosten verbonden. Opgeven is wel verplicht, dit kunt u doen door een gratis ticket te "kopen" bij de ticketshop of bij Boekenhuis van de Walle.

Tentoonstelling geschiedschrijving van 14.00 tot 16.00 uur
Tijdens deze tentoonstelling wordt teruggeblikt hoe het 60 jaar geleden was. Wie was de eerste bewoner, waar stonden de eerste winkels. De medewerkers van de Stichting Geschiedschrijving weten hier alles van. Kom gezellig langs en ga mee terug in de tijd. U kunt hier zo binnenlopen.

Zaterdag 7 oktober:
"Biddinghuizen 60 jaar live" van 09.00 tot 09.30 uur
Dag 4 begint vandaag niet met bewegen maar met een terugblik tijdens Biddinghuizen 60 Jaar live.
In een half uur probeert presentator Rob, samen met enkele gasten er weer een mooi verslag van te maken. Kom ook de uitzending bijwonen, misschien hoort u wel nieuwe weetjes over Biddinghuizen.
De uitzending is ook live te volgen via de socialmediakanalen.

Biddinghuizen in beweging van 10.00 tot 10.30 uur
Dag 4 van de workout en wel de laatste van een half uur. Een goed begin van de dag. Vandaag wordt een lange dag want er staat veel op het programma. Zoals eerder al vermeld het bewegen is voor jong en oud. De instructeurs zorgen dat iedereen mee kan doen, de programma's zijn voor alle niveaus. Deelname is gratis.

Braderie van 10.00 tot 16.00 uur
In het winkelcentrum zal er weer een gezellige braderie plaatsvinden. Koopt u hier uw nieuwe spulletjes?

Rommelmarkt van 10.00 tot 16.00 uur
Wie weet vindt u hier het pareltje waar u al zo lang naar opzoek was. Kom gezellig struinen langs de kramen. De rommelmarkt is zoals het woord het zegt voor 2e hands spulletjes, niet voor nieuw.
Wilt u zelf een tafel huren dan zijn de kosten €5,- De Rommelmarkt vindt plaats in de feesttent. Tijdens deze dag staat er een springkussen voor de kinderen. Bezoekersentree is gratis.

Hobbybeurs van 10.00 tot 16.00 uur
Iedereen heeft wel een hobby, Biddinghuizenaren laten die graag aan je zien. Misschien vind je hier wel een nieuwe hobby. Wil je deelnemen aan de hobbybeurs dan zijn de kosten € 5 voor een tafel. Bezoekersentree is gratis.

Demo medische diensten van 10.00 tot 16.00 uur
Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom nemen de EHBO-vereniging Biddinghuizen en de GGD je mee met de verzorging na een ongelukje. Diverse instanties zullen bijdragen aan deze dag.
Er zullen over de gehele dag (tussen 10:00 – 16:00 uur) diverse demonstraties gegeven worden.
Ook zullen andere zorgverlenende instanties hun bedrijf tentoonstellen. Locatie evenementen terrein bij de feesttent.

Feestavond van 20.00 tot 00.00 uur
Het dak gaat eraf, want zaterdagavond is het Opdreef festival. Met optredens van diverse artiesten.
Dit mag je niet missen, zorg dat je in het bezit bent van een ticket! Deze zijn te krijgen via het ticketkantoor en boekenhuis van de Walle. Ook bij de entree zijn tickets te koop. Voor de snelle beslissers zijn er beperkte Earlybirds tickets beschikbaar. Wees er snel bij want op=op.

Zondag 8 oktober:
RPM-marathon van 10.00 tot 13.00 uur
In samenwerking met The Fitness club Biddinghuizen zal er een RPM (Raw Power Motion) marathon gehouden worden. Lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen, lekker te fietsen op muziek? De kosten voor deelname zijn € 5,- per uur. Wilt u niet meedoen, maar wel komen kijken dan bent u van harte welkom. Deelnemers dienen een ticket te kopen per uur. Bezoekersentree is gratis.

'Biddinghuizen 60 jaar live" van 13.30 tot 14.00 uur
De laatste dag van de feestweek, dus ook de laatste keer dat 60 Jaar live plaats vindt in de feesttent. Afgelopen week hebben we veel informatie en geschiedenis gehad wat betreft het 60-jarig bestaan van Biddinghuizen. Nog éénmaal neemt presentator Rob je mee de geschiedenis in van Biddinghuizen, maar ook bespreekt hij wat er allemaal gebeurd is in de feestweek. Met behulp van gasten zal dit weer een mooie uitzending worden. De uitzending vindt live plaats in de feesttent waar ook vandaag publiek weer welkom is, maar ook live te volgen via de socialmediakanalen.

Interreligieuze bijeenkomst van 16.00 tot 17.00 uur
De vrijwilligers van de werkgroep interreligieuze bijeenkomst hebben weer een mooie dienst voorbereid waarin alle geloofsgemeenschappen aan het woord komen. Deze dienst is bij te wonen in de feesttent. Entree is gratis

Dorpsmaaltijd van 18.00 tot 20.00 uur
Wat staat er deze avond op het menu? Komt u ook deelnemen aan de dorpsmaaltijd? Tijdens de maaltijd zal er een leuk muzikaal optreden op het programma staan. De kosten hiervoor zijn € 7,50. Ticket kopen kan via het ticketkantoor of bij boekenhuis van de Walle.

OVERIGE INFORMATIE:
Locatie feesttent: evenemententerrein Het Maaiveld, Verlengde Baan Biddinghuizen

Waar zijn de tickets te koop:
Voor verschillende activiteiten moet men een ticket kopen om deel te nemen, dit kan bij:
- Boekenhuis van de Walle adres: Baan 22 Biddinghuizen
- Ticketshop https://www.ticketkantoor.nl/shop/opdreeffestival
- Of https://www.ijsvogel.net

Hapjes/drankje:
De hele week is tijdens alle activiteiten de bar geopend. Bij de bar, bemand door vele vrijwilligers van st. de IJsvogel, kunt u terecht voor een kopje koffie of thee, warme chocolademelk, frisdrank en andere drankjes. Ook kunt u terecht voor een lekker broodje.

Stichting De IJsvogel

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat