Home

Gouden IJsvogel Biddinghuizen voor Heleen van Els

Gouden IJsvogel Biddinghuizen voor Heleen van Els Biddinghuizen - 8 november 2023.  Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft Heleen van Els verrast met de Gouden IJsvogel 2023. De erespeld met de vorm van het dorpslogo werd door de voorzitter Dyane van Bavel uitgereikt tijdens de najaarsvergadering.

Heleen van Els heeft vooral op muzikaal gebied verbinding gelegd en daarom betekent zij veel voor het Flevolandse dorp. Vanaf het moment dat zij 25 jaar geleden in Biddinghuizen kwam wonen, sloot zij aan bij het koor Bel Canto. Haar talent zette zij ook in bij het muzikaal begeleiden van Taize vieringen en het mee organiseren bij de nachtwake en het schrijven en uitvoeren van eigen composities, samen met dorpsgenoten. Zij staat daarom niet alleen als muzikaal leider, maar ook verbinder bekend.

Muzikale verbinder, ook op AZC
Tijdens de coronaperiode ging ze met een handvol door haar opgetrommelde muzikanten en zangers bij mensen in en buiten het dorp langs die wat te vieren hadden en brachten buiten op de stoep of het terras met elkaar een gezellig felicitatie met muzikale omlijsting. Of om iemand een hart onder de riem te steken. Op de tijdelijke Noodopvang AZC bij Walibi neemt zij haar trommels mee om met de asielzoekers muziek te maken.

Kunstzinnige projecten
Sinds een jaar begeleidt Heleen van Els de Zingcirkel. Hiermee zingen ze met mensen die het fijn vinden om te zingen, alleen zijn en/of met dementie. Met haar eigen HeleenvanElsstichting initieert zij kunstzinnige projecten in en rondom Biddinghuizen. Het eerste project wordt de Carmina Burana.

Initiatiefnemer gaybrapad
Daarnaast gaat zij met andere vrijwilligers voor in vieringen van de parochie wanneer er geen pastor of pastoraal werker beschikbaar is en doet dat met een frisse blik. Kleurrijk is Heleen van Els ook, dat kwam ook naar voren bij het initiatief van de aanleg van het 'gaybrapad', een zebrapad in de regenboogkleuren, nabij kerkcentrum de Voorhof.

De uitreiking werd ingeleid met speeches van de muzikale dorpsgenoten Els Renne en Mirjam Bastiaanse. Elk jaar wordt de Gouden IJsvogel uitgereikt aan iemand die van waarde is voor de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat