Home

Drukbezochte Winterfair en Lichtjestour

Drukbezochte Winterfair en Lichtjestour Biddinghuizen - 14 december 2018.  Het centrum van Biddinghuizen stond de hele namiddag en avond bol van de activiteiten. Goed, het weer zat mee, maar de keuze om de activiteiten te bundelen en met veel aanbod te komen betaalde zich vooral uit. Stichting De IJsvogel kan terugkijken op een geslaagde editie.

Vorig jaar zat er bijna een week tussen de Winterfair (toen nog 'Kerstmarkt') en de Dronterland Lichtjestour. Laatstgenoemde trof een regenachtige donderdag en de toenmalige Winterfair viel samen met diverse andere activiteiten. Dit jaar was dat anders afgestemd, waardoor alle evenementen samenvielen. In de Voorhof was er een Kerstmarkt van Passage en was de kerkzaal open. Op het kerkplein was een kofferbakmarkt, op het Plein stonden tractoren opgesteld en in het centrum werden drie pleinen gevuld en verbonden door de kramen van de Winterfair.
Lichtjestour
De Dronterland Lichtjestour werd pas voor de tweede keer gehouden, maar is een publiekstrekker bij uitstek. Biddinghuizen trapte de tour van 2018 af. Morgen is de verlichte stoet in Swifterbant; volgende week in Dronten. Dit jaar stonden er maar liefst 47 tractoren aan de start. Eerst opgesteld op het Plein, maar kort na 18.00 uur rijdend door diverse straten van Biddinghuizen. De publieksstemming voor 'mooiste trekker' is nog niet ten einde, maar in de tussenstand na 205 stemmen leidt Tim Scholten.

Kerstmarkt en Winterfair
Voor de shoppende en struinende inwoners was er bijzonder veel te doen en te zien in het centrum. De braderie/Winterfair stond op de drie kleine pleinen voor Bodrum, voor Snackbar Twins en naast Lidl/Rose Hairstyling. De drie pleinen werden verbonden via de Verlengde Baan, Dreef en Baan en vormen zo een bijna ronde doorlooproute. Rond kerk- en zalencentrum De Voorhof was er bovendien genoeg te zien, proeven en horen.
Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2023 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat