Home

Sinterklaas landt op Biddinghuizer bodem

Sinterklaas landt op Biddinghuizer bodem Biddinghuizen - 17 november 2018.  Vanmiddag iets na 15.00 uur is Sinterklaas met de boot aangekomen in de haven van Biddinghuizen. Honderden inwoners, jong en oud, waren getuige van een stralende Sinterklaas, omringd door een vrolijke massa Pieten. De combinatie van een goudkleurige najaarszon aan de hemel en een geoliede organisatie door Stichting De IJsvogel waren perfect voor een geslaagd evenement.

Het was misschien wel de drukste editie tot nu toe, althans zo op het oog. Natuurlijk kwam dit door het mooie weer, maar het viel ook op dat er mensen van buiten Biddinghuizen op het evenement afkwamen. "In Dronten komt de Sint aan op het Meerpaalplein en bij jullie aan de havenkant", vertelde een bezoeker uit Dronten. "Voor ons maakt dat de beleving, met een échte boot, toch net iets meer af". Niet alleen waren er mensen uit Dronten; ook vanuit Swifterbant wisten mensen de weg te vinden naar Biddinghuizen.

Willem Feiken heet Sinterklaas welkom

Muziek
Nadat Sinterklaas voet aan wal zette, werd hij welkom geheten door Willem Feiken, voorzitter van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Daarna heetten ook gastvrouw Ina Tolsma en 'schoonmaakster van Biddinghuizen' Rita, de Sint welkom. Maris Sonores zette nog maar eens een lied in en kinderen zongen ook nu volop mee, net als in de minuten voorafgaand aan de aankomst. Het Biddinghuizer muziekkorps leidt ook dit jaar de rondtocht door het dorp niet; het korps zoekt dan ook leden, zodat volgend jaar ook deze rondtocht mogelijk weer door de eigen muziekvereniging kan worden begeleid.

Volume
Overigens, volume was er genoeg op de kade. Niet alleen van muzikanten (want kort voor de start van de rondtocht arriveerde een groep fanfarepieten die de rondtocht zouden begeleiden), maar zeker ook van de presentatrices. Toen een speaker desgevraagd een halve slag werd gedraaid door één van de fotografen (om het lawaai wat weg te richten), werd er goedkeurend geknikt.Aansluitend aan de aankomst ging de stoet door Biddinghuizen, om te eindigen in Het Koetshuis voor een feestelijke spelmiddag in de sporthal.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat