Home

Ledenvergadering Dorpsbelangen redelijk bezocht

Ledenvergadering Dorpsbelangen redelijk bezocht Biddinghuizen - 28 oktober 2015.  De algemene ledenvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen is dinsdagavond redelijk bezocht. Met ongeveer dertig aanwezigen, was de belangstelling gering te noemen, maar niet te klein om een goede vergadering te kunnen houden.

De opzet van de vergadering in Het Koetshuis was deze keer wat anders dan anders. Aan inwoners was een oproep gedaan om een deel van het programma in te vullen in de vorm van een presentatie over een onderwerp. "In plaats van sprekers uit te nodigen om wat te vertellen over een bepaald project of activiteit, willen we graag voor deze editie de inwoners van Biddinghuizen laten spreken", schreef Dorpsbelangen eerder deze maand.Nieuwe penningmeester
Na de opening van voorzitter Willem Feiken werden mededelingen vanuit de vereniging gedaan. Zo is het bestuur van Dorpsbelangen versterkt met een nieuwe penningmeester in de persoon van Henk Stoer en is er bovendien iemand gevonden voor de ledenadministratie. In vogelvlucht werd daarna door een aantal punten heengegaan. Zo werd gesproken over de enquête over het zwembad, de vorderingen in woonwijk De Graafschap en de Rabo Doet dag 2015. De Gouden IJsvogel werd toegekend aan de vrijwilligers van kookgroep Open Tafel.

Denise Caljé over armoedebeleid

Armoede in Dronten
Als sprekers kwam diverse mensen aan het woord. Denise Caljé vertelde namens de gemeente Dronten uitgebreid over het armoedebeleid van de gemeente. Teun van Beek van Stichting De IJsvogel blikte terug op 2015 en wist bovendien een versterking van het bestuur te melden. "De manier waarop we diverse activiteiten zoals Koningsdag en het Op Dreef Muziekfestival hebben aangepakt, zal leiden tot verbeteringen in volgende edities", vertelde Van Beek, die overigens tevreden was over het verloop hiervan.

Behalve Caljé en Van Beek kwam ook Gert-Jan van Tilburg aan het woord namens het Wijkteam Biddinghuizen. Rolande Spoelstra - Kempenaar maakte bekend dat er een nieuw leader-programma start en dat er projecten kunnen worden aangedragen.

Na het beluisteren van de diverse informatieve en soms inspirerende toespraken, sloot Feiken de vergadering na eerst een rondvraag gehouden te hebben. De aanwezigen konden daarop nog napraten in Het Koetshuis.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat