Home

'Neeltje Jacoba' mooiste sleepboot van festival

'Neeltje Jacoba' mooiste sleepboot van festival Biddinghuizen - 25 augustus 2018.  Tijdens de eerste editie van het sleepbotenfestival in Biddinghuizen is de Neeltje Jacoba van Ruurd Ochse uit Zeewolde uitgeroepen tot mooiste sleepboot. De organisatie vindt die boot de mooiste van de 21 die te bewonderen zijn.

Het is voor het eerst dat het sleepbotenfestival in Biddinghuizen plaatsvindt. Het begon als een idee twee jaar geleden tijdens de intocht van Sinterklaas. "Elders in het land hebben ze dit evenement ook, dus dat wilden wij ook wel. We hebben een mooie kade, met een stukje boulevard. En vorig jaar hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt", vertelt Teun van Beek van Stichting de IJsvogel.Blij verrast
Ruurd Ochse is blij verrast met de prijs voor mooiste sleepboot. "Ik wist helemaal niet dat er een wedstrijd was", vertelt de Zeewoldenaar. "Maar ik ben wel vereerd met deze prijs. De laatste drie jaar hebben we hem helemaal opgeknapt, dus dat wordt nu beloond."De Neeltje Jacoba was vroeger een echte binnenvaartsleepboot van 14,3 meter lang. "Hij komt uit 1908, dus is al meer dan 100 jaar oud. Vroeger zat er een stoommachine er in, maar die is er uit gehaald. Nu zit er een oude dieselmotor uit 1951 in", legt Ochse uit.

Volgend jaar weer
Als het aan de organisatie ligt, komt er volgend jaar weer een editie van het festival. Afgezien van het wisselende weer is de organisatie blij met deze eerste keer.

Klik hier voor alle foto's

Bron: Omroep FlevolandBron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat