Home

Veel belangstelling voor Koninginnecross

Veel belangstelling voor Koninginnecross Biddinghuizen - 24 april 2006.  Voor de autocross welke op 29 april a.s. op het terrein van “van Werven” aan de Biddingringweg in Biddinghuizen wordt verreden, blijkt een enorme belangstelling te bestaan.

De organisatie kreeg bijna 400 inschrijvingen binnen, terwijl zij maar circa 300 auto’s kan plaatsen. Hierdoor zijn er helaas meerdere rijders op een reservelijst geplaatst. Hieruit blijkt dat het vorige jaar vernieuwde circuit een grote populariteit geniet.De grootste groepen deelnemers zijn weer de klassen 1400 en boven 1600 cc met ieders 75 coureurs. Maar ook de klasse 1400 tot 1600 cc doet met 60 rijders behoorlijk mee.Verder zijn natuurlijk de damesklasse, sportklasse (verlaagde kevers), specials, vrije standaardklasse en toerwagens wederom rijkelijk vertegenwoordigd.Nieuw is dit jaar de bangerklasse. Deze klasse is in de plaats gekomen van de ooit zo geliefde crazyklasse. Om deze klasse betaalbaar te houden is met de crossers een nieuw reglement opgesteld en een andere (goedkopere) bouwwijze van deze auto’s.Er zal op een klein gedeelte van het circuit worden gereden, waardoor het makkelijker wordt om elkaar te raken, wat ook de bedoeling is van deze klasse. Ook de springschans zal weer aanwezig zijn welke voor spectaculaire sprongen zal zorgen.De cross begint om 10.30 uur en de finales zullen rond 17.00 uur gereden worden.

Een ieder die van spanning en spektakel houd mag deze cross niet missen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat