Home

Record aantal deelnemers autocross koninginnedag

Record aantal deelnemers autocross koninginnedag Biddinghuizen - 24 april 2003.  Voor de traditionele koninginnecross in Biddinghuizen heeft zich een record aantal coureurs ingeschreven. Volgens de organisatie is het vorige record van 240 inschrijvers ruimschoots overtroffen met een totaal aantal aanmeldingen van 275.

Door de schema’s te optimaliseren en het maximaal aantal auto’s per manche aan te passen is het de organisatie gelukt om ± 245 deelnemers te kunnen laten rijden. De inschrijvers die niet mee kunnen doen (i.v.m. te late inschrijving of betaling) zijn op een reservelijst gezet en komen alleen in actie bij annulering van een van de deelnemers.

Dat de autocross binnen de polder leeft, blijkt wel uit het feit dat er 144 deelnemers uit Flevoland komen. Verder doen er 35 dames mee, waarvan 30 in de damesklasse en 5 dames strijden met de heren om de bekers.

Spectaculair zal ook de strijd in de kever- en specialklasse zijn. Zeker 15 van deze bolides hebben toegezegd naar Biddinghuizen te komen.Tevens zal de crazyklasse voor het nodige spektakel zorgen. Veel gerenommeerde crazycrossers hebben zich ingeschreven. De echte waaghalzen zullen zeker weer gebruik maken van de springschans, wat tot sprongen van tientallen meters zal leiden.

Uitstekende baan
De baan ligt er uitstekend bij, wat zal resulteren in zeer snelle rondetijden en de nodige koprollen. De organisatie hoopt dat het weer geen roet in het eten zal gooien.

Aanvang wedstrijden en finales
De start van de eerste wedstrijden zal om 10.30 uur zijn en de organisatie hoopt dat, ondanks het grote aantal inschrijvingen, de finales rond 17.00 uur van start kunnen gaan.

Waar voor je geld
Voor het geld hoef je het niet te laten, een entreekaartje kost voor volwassenen 6 euro en voor kinderen 3 euro.

Bestuur ACV De Flintstones

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat