Home

Heibel over Koninginnedag

Biddinghuizen - 11 mei 2001.  Dorpsbelangen Biddinghuizen en de plaatselijke horeca liggen met elkaar overhoop. Aanleiding is het afblazen van de activiteiten op Koninginnedag.

De onenigheid kwam woensdagavond uitgebreid aan de orde tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen.
De dorpsvereniging besloot op 18 april om de door haar georganiseerde activiteiten op Koninginnedag af te blazen, uit angst voor verspreiding van het MKZ-virus.
De geruchten in het dorp dat Dorpsbelangen geen vergunning voor de activiteiten zou hebben, klopt slechts ten dele. De vergunningaanvraag was wel gedaan, maar omdat toen nog niet alle details bekend waren, is een besluit over de aanvraag even aangehouden.

Tent
Om de activiteiten te laten plaatsvinden, was een tent besteld. Namens Dorpsbelangen bood Jaap Schuurbiers deze tent op de avond van 18 april aan bij de plaatselijke horeca-exploitanten. De horeca organiseerde namelijk een concert van de lokale band ZeldZaam. Het concert vond plaats in De Gouden Ploeg; een tent was dan ook niet nodig.

1.500 gulden
De horeca-exploitanten hebben wel een appeltje te schillen met Dorpsbelangen, want er lag een overeenkomst tussen beide partijen. In dat contract stond onder meer dat de horeca de Oranjefestiviteiten voor een bedrag van 1.500 gulden zou sponseren. De activiteiten zijn echter zonder overleg met de horeca door Dorpsbelangen afgeblazen.

Vuilspuiterij
De Biddinghuizer horeca heeft nu een schadeclaim gedeponeerd bij Dorpsbelangen. Uitingen in het plaatselijke blad Biddinghuizen Actueel doet de horeca af als 'vuilspuiterij'; de exploitanten willen bij de gemeente hun beklag doen over de gang van zaken.
Dorpsvoorzitter Wim Kroes erkent het contract niet, omdat het is ondertekend door Schuurbiers. Volgens Kroes zijn alleen leden van het bestuur van Dorpsbelangen bevoegd om dergelijke overeenkomsten te tekenen.

Rectificatie
Dorpsbelangen vindt dat haar naam ten onrechte door de horeca te grabbel wordt gegooid en verwacht een rectificatie in het plaatselijke blad. Over de betrokkenheid van de horeca bij komende dorpsactiviteiten gaat men zich beraden.

Averechts
Tijdens de ledenvergadering werd gesteld dat de beslissing om het Koninginnedagfeest af te blazen averechts heeft gewerkt. De Biddinghuizers trokken nu massaal naar Elburg, Dronten en Harderwijk en kwamen terecht in risicogebieden.
Ondanks de perikelen werd Jaap Schuurbiers tijdens de jaarvergadering gekozen als voorzitter van de activiteitencommissie.

Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft afscheid genomen van de zwembadcommissie. Deze commissie valt na de verzelfstandiging van sportaccomodaties nu onder OptiSport.

Bron: Dagblad Flevoland, 11 mei 2001

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat