Home

Gouden IJsvogel voor Hidde Norder

Gouden IJsvogel voor Hidde Norder Biddinghuizen - 17 oktober 2013.  De Gouden IJsvogel is dit jaar uitgereikt aan Hidde Norder. Hij is hiermee de tiende bezitter van het gouden speldje. Voorzitter Jan van de Wiel reikte de erespeld uit op de ledenvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen in het Koetshuis.

Hidde woont sinds 1968 in Biddinghuizen en is 82 jaar oud, een vrijwilliger op en top. Hidde Norder is in 1993 vrijwilliger geworden bij de Scharrelberg en hij is ook een heel aantal jaren voorzitter geweest van de scharrelberg, het mooie dierenpark van Biddinghuizen.Een vrijwilliger waar op gebouwd kan worden. Niets is hem te gek, op zijn vrije zondag grote handschoenen aandoen om brandnetels te gaan trekken of als er bomen moeten worden gekapt, is hij er ook als eerste bij om te kappen en al het hout af te voeren… voor zijn eigen kachel.

Als er een activiteit op de scharrelberg is, is Hidde vaak van de partij om te helpen. Je kunt hem op ieder moment bellen als er iets moet gebeuren. Dan komt hij meestal op zijn fiets. Als je een sleutel van het hek nodig hebt, bel Hidde en hij komt op zijn fiets zo snel mogelijk. Voerdiensten, een week lang hij staat er, iedere ochtend en namiddag. Voor alle kleine dingen bel Hidde en hij regelt het.Sinds 2012 is hij bestuurslid van Stichting de Scharrelberg (eigenaar van nieuwe gebouw) als afgevaardigde van de scharrelberg. Hij is erg actief en betrokken geweest met de hele nieuwbouw van de scharrelberg. En dat allemaal zonder mail of sms en dergelijke. Want zoals hij zelf zegt: voor die nieuwigheden ben ik te oud. Hidde kun je alleen bellen. De scharrelberg waar Hidde zich met veel plezier, liefde en energie en passie voor inzet. En juist die vanwege die toewijding heeft Hidde de Gouden IJsvogel ontvangen.

Erespeld
De Gouden IJsvogel is een erespeld in de vorm van het dorpslogo, de ijsvogel. Elk jaar wordt deze, tijdens de najaarsvergadering of naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, toegekend aan iemand (of groep) die van bijzondere betekenis en waarde is (zijn) voor de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen.

Trotse dragers van de Gouden IJsvogel zijn Gezinus Broeksema, Joke Harms, Sharon Kips, Carla van Dijk, Richard van Woerkom, Henk van Wilpe, Paul van Tintelen, Herman Stegeman, Simon van Dijk, de EHBO-vereniging Biddinghuizen en Gert Jan van Tilburg.

Klik hier voor alle foto's

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat