Home

Biddinghuizen bestaat 50 jaar

Biddinghuizen bestaat 50 jaar Biddinghuizen - 7 oktober 2013.  Eindelijk, het moment is aangebroken waar we al jaren naar toe hebben gewerkt. Aanstaande donderdag 10 oktober bestaat Biddinghuizen 50 jaar. Dit wordt groots gevierd met een week lang feest.

Henk Potgieter zal de Biddinghuizervlag hoog in de kerktoren hangen. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen dit voorbeeld volgt. Dit mag de Nederlands rood –wit- blauw zijn of officiële Biddinghuizervlag. De vlag zal gedurende de gehele feestweek in de toren hangen en de organisatie hoopt dat heel Biddinghuizen er feestelijk uitziet met alle vlaggen hoog in top.

De feestelijke activiteiten beginnen op woensdag 9 oktober. Deze dag staat in het teken van de opening van Albert Heijn. Jan Schuurhuis zal voor de kinderen een super gezellige Albert Heijn kindermiddag organiseren in de tent.

Het kunstatelier in het voormalig gebouw van de groenvoorziening aan de Havenweg opent in de namiddag haar deuren en zal tot en met zaterdag te bezoeken zijn. Zowel amateurs als professionals zijn aan het werk: schilderen, tekenen, beeldhouwen, quilt, sierraden maken, werken met vilt en houtbewerking. Tegelijkertijd zullen binnenlopende muzikanten, dichters, voordragers en zeepkistsprekers hun verrassende bijdragen leveren.

Donderdag 10 oktober is DE dag en bestaat Biddinghuizen echt 50 jaar. Het educatief centrum zal deze dag officieel geopend gaan worden. Vervolgens wordt om 14.00 uur de jubileumboom bij de social sofa door Wethouder Ton van Amerongen onthult. Dit belooft een feestelijke gebeurtenis te worden waarbij de kinderen van de basisscholen een flashmob zullen uitvoeren. Daarna zal om 18.00 de presentatie van de unieke DVD "50 jaar Biddinghuizen" in het kunstatelier plaatsvinden. Burgemeester Aat de Jonge zal deze dvd in ontvangst nemen.

Vanaf 18.00 uur bent u van harte welkom in de verwarmde feesttent waar u rond 18.30 kunt gaan genieten van het stamppotten-buffet. Met artiesten als Sharon Kips, Richard Stooker en de Biddinghuizer Blauwbaarden verwacht de organisatie dat het een onvergetelijke avond wordt.

Vrijdag 11 oktober begint met het 50+ ontbijt in de feesttent. Ter ere van het 50-jarig bestaan van Biddinghuizen biedt AH Jan Schuurhuis iedereen die ouder is dan 50 jaar een gratis ontbijt aan. Alle 50-plussers zijn vanaf 9.00 uur van harte welkom. Aan dit ontbijt zijn geen kosten verbonden en opgeven is niet nodig.

Om 14.00 uur opent de Cultuurbank haar deuren. In de cultuurbank vinden verschillende tentoonstellingen plaats. Er zal zes meter van het wandkleed gepresenteerd worden. Dit gedeelte gaat over de periode van de inpoldering en de sluiting van de afsluitdijk. Ook zal er een tentoonstelling van ir. Cornelis Lely plaatsvinden. Tot slot zal de heer Munneke oud agrarisch gereedschap presenteren. De openingstijden van de cultuurbank zijn op vrijdag 11 oktober van 14.00 uur tot en met 21.00 uur en op zaterdag 12 oktober van 10.00 uur tot en met 17.00 uur.

Vrijdagavond zal de Radio 538 Drive-In Show zijn entree maken in het dorp. Radio 538 staat garant voor een spetterende feestavond. Bekende DJ's zullen deze avond vullen met muziek. De 538 DJ's On Tour is uitgerust met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van licht en geluid, aan te passen aan alle ruimtes. Vier uur lang spektakel gepresenteerd door twee Radio 538 diskjockeys, waarin muziek op de eerste plaats komt. Entree € 5,00 per persoon.

Zaterdag 12 oktober is het dan eindelijk tijd voor "de reünie". Op http://www.50jaarbiddinghuizen.nl kunt u zich aanmelden voor deze reünie. U kunt zich nog tot woensdag 9 oktober opgeven voor de reünie. De kosten van de reünie bedragen €10,- per persoon. Deze prijs is inclusief koffie, thee en een gezamenlijke maaltijd. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Iedereen is van harte welkom. (Voor de feestavond met the Originals dient u een aparte entreekaart te kopen.)

Tevens is er deze dag weer een gezellige braderie. De braderie zal van 10.00 uur tot 16.00 uur gehouden worden in het winkelcentrum.

Deze dag wordt afgesloten met de feestavond in de tent. De band The Originals spelen alles wat u wilt horen. Ze laten uw favoriete nummer zelfs bijna net zo goed klinken als het origineel. De interactieve live-act staat garant voor een muzikale belevenis vol instrumentaal vuurwerk, vette muzikale verrassingen en een heleboel plezier. Zij maakten eerder al furore met bands als De Coronas, Volumia!, VanVelzen, 2nd Place Driver, Stud Muffins en Crazy Pianos. The Originals zijn met recht de meest muzikale en flexibele live-act van nu. Als u ze eenmaal gezien en gehoord heeft, weet u het zeker: Nothing sounds like The Originals! Entree voor the Originals bedraagt € 10,00 per persoon.

Zowel op vrijdag als op zaterdag is er toegang in de feesttent tot 22.30 uur. Vol is vol. Er is geen voorverkoop van kaarten.

Zondag 13 oktober staat in het teken van De Klamer ATB Challenge. Deze fietswedstrijd wordt georganiseerd door Klamer Fietsen en Stichting De IJsvogel. Tijdens deze spectaculaire Challenge zal er een 2 kilometer lang ATB parcours uitgezet worden. Het parcours zal dit jaar rondom Sportpark De Schelp, voornamelijk in het dorpsbos, gesitueerd zijn. Vanaf 12.30 uur zullen de fietsers toegelaten worden op het parcours. De ATB Challenge zal zondagmiddag starten om 13.30 vanaf de parkeerplaats bij Sportpark De Schelp en de finale zal omstreeks 17.00 afgelopen zijn.

50 jaar Biddinghuizen! Dat vieren we samen!Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat