Home

Excursie naar Windpark Kubbeweg B.V.

Biddinghuizen - 17 juni 2013.  Afgelopen zaterdag heeft de feestelijke excursie naar Windpark Kubbeweg B.V. plaatsgevonden. Ongeveer 30 mensen die in 2013 50 jaar worden of geworden zijn hebben deze excursie bijgewoond. Het was een leerzame en feestelijke dag.

Om 10.00 uur werd iedereen hartelijk ontvangen op het bedrijf de Kubbe B.V. aan de Kubbeweg 17. Onder het genot van een kopje koffie en gebak was het een gezellig samenzijn. Vervolgens vertelde Jan Wybe Schurer van Windpark Kubbeweg B.V. iets over het ontstaan van het windpark en de bouw van de molens. Een interessante film maakt het allemaal nog duidelijker.Vanaf 11.00 uur mochten de bezoekers daadwerkelijk de molens van het windpark beklimmen. In tweetallen gingen men in kleine liften omhoog. De molens zijn 70 m hoog dus het was een hele geruststelling voor de deelnemers dat ze niet met de trap omhoog hoefden.De lift bracht hen boven in de turbine waar de generatoren zijn opgesteld. Deze ruimte is ongeveer net zo groot als een grote caravan.Vervolgens werd het dakluik geopend en kon er genoten worden van het schitterende uitzicht over de polder en het dorp Biddinghuizen.Na te hebben genoten van het schitterende uitzicht ging men weer met de lift naar beneden om onderin de molen onder het genot van een hapje en drankje na te praten over de ervaringen.

"Het was een schitterende en onvergetelijke dag. We willen het Windpark Kubbeweg B.V. dan ook hartelijk danken voor deze prachtige en unieke excursie."

Werkgroep 50 jaar Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat