Home

Uitslag Straatversieren

Uitslag Straatversieren Biddinghuizen - 12 juni 2013.  In het kader van het 50 jarig bestaan van Biddinghuizen schreef de organisatie een straatversier wedstrijd uit. Deelnemende straten maakten kans op een straatbarbecue.

Op vrijdagavond 7 juni heeft een deskundige jury alle straten beoordeeld en is er een winnaar gekozen.

De jury heeft een rapport opgesteld welke u hieronder kunt lezen.

Vrijdag 7 juni, 18:00 uur, Henk Potgieter ontvangt de jury met een heerlijke bak koffie. Jan van de Wiel is ook van de partij, en maakt van de gelegenheid gebruik om de twee oud-Biddinghuizenaren; gedeputeerde Bert Gijsberts en Jos Disselhorst bij te praten over ons dorp. Het educatief centrum, de vervolgplannen en ga zo maar door.

Beide heren zowel Bert Gijsberts als Jos Disselhorst halen verhalen van vroeger op, er is veel anders geworden, maar ja, we vieren dan ook het 50 jarig bestaan van ons dorp!

De rondleiding door het educatief centrum was een feestje op zich, de details van het gebouw, de bijzondere manier van samenwerken, maar natuurlijk ook het bijzondere dak werd bekeken, kortom een leuke start van een bijzondere klus.

Er werd afscheid genomen van Henk en Jan, en de jury stapte in de auto van Jennie Brandsma. Vooraf had Jennie een prima route uitgezet om alle straten te bekijken. Wat een enthousiasme, wat een leuke reacties!

We stonden in sommige straten echt met onze mond vol tanden, wat een creativiteit! Vlaggen, spandoeken, heel bijzondere plantenbakken, gedichten, Sarahs en Abrahams; van alles kwamen we tegen. Wat te denken trouwens van de Ponder, daar stond een heuse flitscamera opgesteld! En dan de Fruithof? De fantastische uniformiteit viel absoluut op, de vlaggen en het fruit per huis, maar ook op het veld een stukje Biddinghuizer geschiedenis, petje af!

Sommige straten hadden het door de naam wat gemakkelijker, zo wist de Wandeling door een bonte verzameling van schoeisel, voetstappen en bewegwijzering de straatnaam kracht bij te zetten. En ook het Vliegersveld werd een handje geholpen door de naam van hun straat. De huizen daar waren voorzien van vrolijk gekleurde vliegers!

Kindertekeningen op straat, vlaggen over de weg heen, ballonnen, versierde bogen, iedere straat had het op eigenwijze ingevuld, het was serieus een pittige taak; de saamhorigheid viel de jury enorm op. Complimenten ook voor de Oldebroekerweg! In de drie kuubskisten bij iedere boerderij was de middelste kist ingericht als mini-etalage welke direct gelinkt werd aan het bedrijf. Je moet er maar op komen!

En dan de Parksingel? De kleuren en de bijbehorende uitleg van de vlag van ons dorp. Om 21:30 uur hadden we alles gezien en er serieus bij stilgestaan. Alle straten kregen van de individuele juryleden punten……en de winnaar is geworden:

De Wandeling!

Van harte gefeliciteerd!

Het is een afgezaagde uitspraak, maar ook voor deze wedstrijd geldt dat het enorm lastig was, en dat er een flink aantal straten qua puntentelling vlak bij elkaar uitkwamen.

De reacties die we de afgelopen periode mochten ontvangen waren heel erg leuk en spontaan. Van sommige inwoners hebben we te horen gekregen dat zij door het straatversieren de jaarlijkse straat BBQ weer in ere gaan herstellen.

Ik vond het leuk om er aan mee te mogen werken!

Mede namens Bert Gijsbert en Jos Disselhorst hartelijk bedankt voor jullie inspanningen!

Trudy Stoker 50 jaar Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat