Home

Ruim 500 kinderen gaan 21 maart ijsvogel-spotten

Biddinghuizen - 4 maart 2013.  In het kader van 50 jaar Biddinghuizen wordt er speciaal voor de basisscholen op donderdag 21 maart, de dag van de lente, het ijsvogel-spotten georganiseerd.

Speurtocht in bos
In het dorpsbos wordt een speurtocht gehouden met als thema De IJsvogel. De ijsvogel leeft in onze omgeving en is het symbool van Biddinghuizen. Voor deze speurtocht worden een tweetal routes uitgezet in het bos en op deze routes zullen kinderen aan de hand van allerlei opdrachten op een speelse manier in aanraking komen met de leefwereld van de ijsvogel. Bij de opdrachten wordt tevens stilgestaan bij de ontwikkeling van Biddinghuizen in de afgelopen 50 jaar.

Alle schoolkinderen
Zowel de kinderen van de onderbouw als de bovenbouw van de basisscholen krijgen de mogelijkheid onder schooltijd deel te nemen aan deze prachtige activiteit in de natuur.

De vrijwilligers van IVN hebben de speurtocht in elkaar gezet en zullen de opdrachten op de dag zelf ook begeleiden.

Vrijwilligers
Omdat er verspreid over de hele dag ongeveer 500 kinderen aan de speurtocht zullen deelnemen zijn er veel vrijwilligers nodig. Er zijn vrijwilligers nodig voor het begeleiden van de groepen en er zijn vrijwilligers voor het houden van toezicht bij elke opdracht.

Zou u graag willen helpen bij deze bijzondere activiteit in het voorjaar meldt u zich dan aan bij een van de basisscholen of bij het IVN via ansschrijer@kpnmail.nl of bij Stichting de IJsvogel via info@ijsvogel.net

De basisscholen in Biddinghuizen / IVN / Stichting de IJsvogel / Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat