Home

Braderie en najaarsfeest

Braderie en najaarsfeest Biddinghuizen - 24 september 2012.  Vorig weekend de landelijke burendag gemist? Geen nood, de echte komt nog. Zaterdag 6 oktober is dé burendag van Biddinghuizen. Er is braderie, een mountainbike wedstrijd, stamppot en veel muziek. Alle activiteiten worden in of rondom Het Koetshuis gehouden.

Stamppot eten met de buren
Elk jaar organiseert Dorpsbelangen Biddinghuizen/Stichting de IJsvogel een najaarsfeest met stamppottenbuffet,. Deze keer in en samen met Het Koetshuis op 6 oktober. De avond begint om 18.00 uur met een ontvangst waarna er een uitgebreid buffet van verschillende stamppotten volgt.

Dé mogelijkheid om samen met buren of vrienden andere dorpsgenoten te ontmoeten tijdens een heerlijke maaltijd en onder het genot van de muzikale bijdrage van het Amsterdamse trio “Come Again”. Drie muzikanten die voornamelijk akoestisch popliedjes spelen van de jaren 60 tot en met vandaag. En dit alles voor, met en soms zelfs door het publiek.

Dorpsfeest
Alsof de sfeer er dan nog niet genoeg in zit neemt de populaire band “Blue Train” om 21.00 uur het stokje over van “Come Again”. Blue Train is een swingende negen koppige blues- pop- en soulband. Het repertoire is een denderende dwarsdoorsnede van de betere nummers van de jaren zestig tot aan vandaag toe, waarbij het bijna niet mogelijk is om stil te blijven zitten. Blue Train heeft al menig polderdorp op stelten gezet.

Kortom een dorpsfeest (dus ook voor de buitenwegen) in ons eigen dorpshuis wat je niet mag missen. Kaarten, voor de hele avond inclusief stamppotbuffet, zijn tot 29 september voor €10,- verkrijgbaar bij SunCenter en Het Koetshuis. Iedereen die na het buffet wil komen betaalt €5,- in de voorverkoop en €7,50 aan de deur.

Braderie
Op de “burendag” is er tevens een grote braderie in het winkelcentrum. De braderie wordt georganiseerd in samenwerking met “Apeldoorn2000”. Vele professionele kraamhouders hebben zich al ingeschreven. Scholen en verenigingen kunnen zich nog aanmelden voor deze braderie via info@ijsvogel.net en betalen €20,- voor het huren van een kraam.

De kraamhuur dient op de braderie contant voldaan te worden aan de mensen van Apeldoorn2000. Hobbyisten kunnen zich via info@apeldoorn2000.nl aanmelden en betalen €35,- voor een kraam. De braderie zal van 10.00 uur tot 16.00 uur gehouden worden.

Klamer ATB Challenge dwars door Koetshuis
Zaterdag 6 oktober zal ook voor de tweede keer de “Klamer ATB Challenge” verreden worden. Stichting De IJsvogel organiseert deze wedstrijd samen met “Klamer Fietsen” en de mountainbikeclubs uit Biddinghuizen. Vorig jaar bleek het parcours veel zwaarder dan vooraf door de deelnemers werd ingeschat. Ook dit jaar is het parcours pittig en zijn de hindernissen uitdagend. Omdat er o.a. dwars door het Koetshuis gereden zal worden verwacht de organisatie dat het ook voor het publiek een waar spektakelstuk zal zijn. De wedstrijd begint om 13.30 uur.

Nadere informatie is bij Klamer Fietsen verkrijgbaar.

Deze dag wordt tevens door av-FlevoDelta een 50 km team estafette georganiseerd in het kader van “Dronten 50 jaar jong”. Om 15.30 uur vindt er in Biddinghuizen vanaf Het Plein een herstart plaats.

Een echte burendag? Gewoon in Biddinghuizen!
Stichting de IJsvogel / Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat