Home

Chrasnapolski op losse schroeven

Chrasnapolski op losse schroeven Biddinghuizen - 7 juni 2012.  Het Chrasnapolski, de tot stadion omgetoverde aardappelschuur in Biddinghuizen, staat op losse schroeven. Na inspectie in opdracht van de gemeente Dronten blijkt dat een deel van het stadion op vervuilde grond staat.

Nadat een aantal jaar geleden een naastgelegen gebied vervuild bleek, blijkt ook deze schuur op vervuilde grond te staan. “We gaan er alles aan doen om het evenement toch door te laten gaan”, laat de organisatie weten.

“We willen met dit persbericht de indianenverhalen gelijk uit de wereld helpen. Er is voor ons wel een uitweg, maar onderzocht moet worden of dit haalbaar is. Hier gaan we wel van uit”, aldus de organisatie. Voor de bouw van de naastgelegen woningen was de grond onder een aantal oude panden ook al besmet, maar dat werd toen omgeschopt tot schone grond. Hetzelfde probleem lijkt zich nu voor te doen rond het Chrasnapolski, waardoor het nog maar de vraag is of het evenement door kan gaan.

Morgenmiddag neemt de organisatie een besluit over het hoe en wat rond het Chrasnapolski. “Het moet niet gevaarlijk zijn voor de bezoekers. Morgen kijken we naar de mogelijkheden en communiceren dit via onze site en BHZ-Net. Hou deze sites dus in de gaten”, laat de organisatie als laatste weten.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat