Home

Najaarsfeestweek boordevol activiteiten

Najaarsfeestweek boordevol activiteiten Biddinghuizen - 29 augustus 2011.  Van 14 tot en met 18 september vindt de najaarsfeestweek plaats. Het belooft een week te worden met activiteiten voor jong en oud. Activiteiten voor muziekliefhebbers, voor sportliefhebbers, voor spelliefhebbers, voor liefhebbers van stamppot en natuurlijk de liefhebbers van de interreligieuze ontmoeting.

Alle activiteiten worden in of rondom de tent op het evenemententerrein gehouden.

Kindermiddag
De feestweek begint woensdag 14 september met de kinderspelmiddag. De spelmiddag is voor alle kinderen uit Biddinghuizen in de basisschoolleeftijd. Er zal voor de allerkleinsten weer een springkussen staan. Onder de titel “Groeten uit Biddinghuizen” zullen er vakantiekiekjes gemaakt worden. Natuurlijk is er ook een spelletjescircuit met onderdelen die naar de zomervakantie verwijzen. Door het maken van een gips-schilderijtje kunnen de kinderen hun creatieve vaardigheden tonen. Kortom een hele leuke middag die om 13.30 uur begint. De toegang is gratis.

Coverband SLAMM en Plug & Play
Vrijdag 16 september speelt de populaire coverband SLAMM s’avonds het dak van de tent af. De organisatie is blij dat ze deze superband uit Brabant heeft kunnen strikken om naar Biddinghuizen te komen. Deze 5-mans met een geweldige zangeres speelt een breed repertoire popmuziek en natuurlijk ook hedendaagse hits. De Grand Slamm Party heet hun programma en ze gaan dan ook voor de winst: een avond lang swingend publiek.

Trots is de organisatie ook dat voor de eerste keer in de feesttent de nieuwe polderformatie Plug & Play gaat spelen. Deze nog jonge maar zeer veel potentie hebbende coverband zal in het voorprogramma van Slamm spelen en later op de avond nog een keer terugkomen. Plug & Play heeft, met z’n eigenzinnige leadzanger, een grote toekomst voor zich.

Kaarten in de voorkoop kosten 5 euro en zijn vanaf 5 september verkrijgbaar bij “Mijn IJsbloem”.

Braderie, Moutainbiken en stamppot
Zaterdagmiddag zal voor de eerste keer de “Klamer ATB Challenge” gehouden worden. Stichting De IJsvogel organiseert deze wedstrijd samen met “Klamer Fietsen” en de mountainbikeclubs uit Biddinghuizen. Deze wedstrijd zal bestaan uit een koppelkoers en zal in de nabijheid van de tent plaatsvinden. Door een parcours te bouwen met diverse hindernissen verwachten we dat dit ook voor het publiek een waar spektakelstuk zal worden. Het aantal deelnemers zal gelimiteerd zijn. Nadere informatie is bij Klamer Fietsen verkrijgbaar.

Zaterdag zal er bovendien de hele dag een braderie in het winkelcentrum plaatsvinden. Vele kraamhouders zullen hun waar voor kleine prijsjes aan de man brengen. Voor het huren van een kraam kunt zich via info@tg-promotions.nl aanmelden. Scholen en verenigingen kunnen zich via braderie@ijsvogel.net aanmelden.

De zaterdagavond staat in het teken van het jaarlijkse stamppottenbuffet. Voor dit buffet worden alle vrijwilligers uitgenodigd die afgelopen jaar op één of andere wijze betrokken zijn geweest bij Dorpsbelangen of één van haar werkgroepen. Heleen van Els en de “Paradijsvogels” zullen tijdens de stamppot voor de muzikale ingrediënten zorgen. Na het buffet zal het “ik hou van Biddinghuizen” spel gespeeld worden.

Aansluitend zullen de dj’s er voor zorgen dat we tot in de kleine uurtjes kunnen swingen of gewoon dansen. Kaarten voor deze hele avond zijn( voor niet vrijwilligers) voor 12,50 euro verkrijgbaar vanaf 5 september wederom bij “Mijn IJsbloem”.

Interreligieuze viering
Traditiegetrouw wordt de feestweek op zondag afgesloten met de interreligieuze viering. Aan deze viering wordt door alle geloofsgemeenschappen uit Biddinghuizen deelgenomen en draagt daardoor bij aan wederzijds begrip en vertrouwen, de basis voor een samenleving.

Er staat weer een mooi programma op stapel wat alleen geboden kan worden door de bijdrage van sponsors en de inzet van vele vrijwilligers. De organisatie kan nog steeds extra vrijwilligers gebruiken.

Iets voor u? U kunt zich via info@ijsvogel.net aanmelden als vrijwilliger.

Biddinghuizen, we doen het samen!

Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat