Home

Gouden IJsvogel voor Carla van Dijk

Gouden IJsvogel voor Carla van Dijk Biddinghuizen - 21 november 2007.  Tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen is de Gouden IJsvogel uitgereikt aan Carla van Dijk.

Zij ontving de erespeld van Biddinghuizen ondermeer voor haar jarenlange werk als regisseur van toneelvereniging Altobi en de shows van Thomasvaer en Pieternel.De lijst van activiteiten die Carla van Dijk voor het dorp Biddinghuizen verricht heeft is indrukwekkend. Zo zat zij in het bestuur van SSKW (nu De Schoof geheten) en in het bestuur van BAS Voetbal. Ze deed de regie van de twee jubileumrevues van De gemeente Dronten en van de musicals in De Voorhof en van de revue ter gelegenheid van de viering van vijfentwintig jaar Biddinghuizen.Ruim drieëndertig jaar is zij al regisseur van toneelvereniging Altobi en de laatste jaren ook van Sentobi. De shows van Thomasvaer en Pieternel door Biddinghuizen werden mede door haar inbreng altijd naar hoog niveau getild. Maar daarmee is de opsomming nog niet compleet. Ze is ook nog hulp Zwarte Piet geweest en verzorgde jarenlang de make-up van de Sint en zijn helpers.In het ‘Spel zonder Grenzen’ waar de gemeente Dronten jaren geleden aan mee deed, was zij ‘Neerlands beste vertolker van Saartje’ in een scène uit Swiebertje.

Het is niet voor het eerst dat Carla van Dijk voor haar verdiensten geëerd wordt. Zo is zij reeds in het bezit van de erepenning van de gemeente Dronten en voor al haar werk voor de Biddinghuizer Dorpsgemeenschap ontving ze ook al een lintje.

Dorpsvoorzitter Jennie Brandsma benadrukte het belang van mensen als Carla van Dijk voor een dorp als Biddinghuizen. Ze heeft altijd het voortouw genomen, leiding en sturing gegeven en heeft gezorgd voor kwaliteit. ‘Juist aan mensen met leiderschap en visie is behoefte. Mensen die anderen kunnen inspireren en aanzetten tot dingen die zij in hun eentje niet zouden kunnen bereiken. Zo iemand is Carla van Dijk.En als het Hare Majesteit reeds behaagd heeft om Carla van Dijk hiervoor te eren, waarom zouden we als dorp dan achterblijven?, zo vroeg hij zich af.

Vanuit de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen heeft zij de waardering middels de uitreiking van de Gouden IJsvogel van harte verdiend’, aldus dorpsvoorzitter Brandsma.’

Carla van Dijk is momenteel druk doende met de regie van de show van Thomasvaer en Pieternel, welke op 3 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Dronten door dorpskern Biddinghuizen opgevoerd zal worden. Over de inhoud daarvan wordt traditiegetrouw geen enkele mededeling gedaan. Wel heeft Van Dijk laten weten dat het waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat zij deze show zal regisseren. Maar ook met deze laatste Thomasvaer en Pieternel door Carla van Dijk zal Biddinghuizen ongetwijfeld hoge ogen gooien.

Klik hier voor alle foto's

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat