Home

Sharon gehuldigd in bomvolle Voorhof

Sharon gehuldigd in bomvolle Voorhof Biddinghuizen - 6 maart 2007.  De kerk was vanmiddag letterlijk te klein voor alle mensen die de huldiging van X Factor winnares Sharon wilden meemaken. De zangeres werd niet alleen door hen, maar ook door officials in het zonnetje gezet.

De middag begon bij het ouderlijk huis aan De Koolzaadhof, van waar het de bedoeling was dat er een rondrit zou plaatsvinden. Door de aanhoudende regen werd hier echter vanaf gezien en vertrok, onder toeziend oog van een vijftigtal mensen, een kleinere stoet richting Voorhof.


Wachtend in de rij. Dorpsbelangen en Omroep Flevoland hadden voor ballonnen gezorgd

De kerk bleek zo vol te zitten, dat koster Henk Potgieter moest besluiten de deuren dicht te doen. De staande en zittende toeschouwers konden, na een korte introductie, meteen genieten van de zangkwaliteiten van de Biddinghuizense. “Loving You” klonk ook nu weer subliem.

Uitreiking
De middag was natuurlijk niet alleen bedoeld voor het optreden van Sharon. Omroep Flevoland was met groot materieel uitgerukt en deed live verslag van het gebeuren. Ook RTL4 en SBS6 waren met camera’s aanwezig, geflankeerd door lokale en regionale media. Burgemeester De Jonge kreeg de eer als eerste iets uit te reiken. Als dank voor de promotie van Sharon voor Flevoland, ontving zij een metalen kiekendief.Sponsors
Niet alleen de gemeente was trots. Ook de plaatselijke ondernemers lieten zich van hun beste kant zien. C1000 Schuurhuis had voor zowel Sharon als voor haar ouders een trolley gevuld met etenswaren in petto. “De pizza van Twins paste er niet meer bij, dus die krijg je los,” aldus Schuurhuis. Van Klamer Fietsen ontving de zangeres een nieuwe fiets (model ‘XXX’). CKV Dronten roemde hun oud-leerling, die deze week richting Zweden vertrekt voor de opnames van haar eerste CD, eveneens. Van hen ontving ze een CD met opnames van haar CKV-optredens tussen 1988 en 1995.Gouden IJsvogel
Aan dorpsbelangen voorzitter Jennie Brandsma was het de eer de officiële huldiging te doen. Niet alleen feliciteerde hij de ondertussen beroemd geworden dorpsgenoot (haar eerste single is op 1 binnengekomen), maar ook prees hij de manier waarop Biddinghuizen op de kaart is gezet. “Normaal gesproken wordt de Gouden IJsvogel overhandigd aan het eind van het jaar, tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen. Deze keer wijken we hiervan af,” sprak Brandsma lovend voordat hij haar de Gouden IJsvogel uitreikte.


De Gouden IJsvogel werd uitgereikt omdat Sharon veel voor Biddinghuizen heeft betekend

Heartbreak Away
Na het zien van een compilatie van Omroep Flevoland op het grote scherm in de kerk, dankte zij op haar beurt de velen die haar hebben bijgestaan in de afgelopen maanden. Emotie bleef bij het zien van deze beelden niet verborgen. “Bovenal bedank ik jullie!” besloot ze haar toespraak. Met zwaaiende en zingende mensen, terwijl Sharon haar single Heartbreak Away zong, eindigde de huldiging.De echte fans konden hierop richting zij-uitgang, waar een tafel was opgesteld en waar de CD-single (gesigneerd en wel) gekocht kon worden. Veel kinderen en ouders namen van de gelegenheid gebruik om een foto te maken, waarop ze tevreden weer naar huis konden.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat