Home

Biddinghuizer arena wordt Sambatata

Biddinghuizer arena wordt Sambatata Biddinghuizen - 28 maart 2014.  De Biddinghuizer aardappelschuur annex voetbalarena heeft sinds vrijdagavond een naam. Vijfhonderd voetballiefhebbers kunnen aankomende zomer de WK-wedstrijden van Oranje gaan bekijken in het 'Sambatata'. "We waren er snel over uit", vertelt mede-organisator Wouter Foppen. "Nu kan het echt gaan beginnen."

De naam werd in één van de eerste vergaderingen al vastgelegd. "We hadden een lijstje met mogelijkheden, maar deze sprong er voor ons uit", zegt Foppen. De naam is een verbastering van samba en batata. "Samba behoeft natuurlijk geen uitleg. Batata is aardappel in het Braziliaans-Portugees, de taal die men in Brazilië veelal spreekt. Zodoende zijn we gekomen tot Sambatata, de opvolger van het Chrasnapolski."Het logo van het evenement bestaat uit een schapenkop, een verentooi en sambaballen. Met de verentooi en de sambaballen wordt ingespeeld op het organiserende land, terwijl het schaap voor de eigenaar van de aardappelschuur staat: Schaap Holland. "Het schaap heeft een verentooi op, waardoor we inspelen op het Braziliaanse carnaval", verduidelijkt Foppen het logo.

Kaarten voor Sambatata zijn vanaf maandag 28 april te koop via http://www.voetbaloranje.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat