Home

Nieuwjaarsrede voorzitter Dorpsbelangen

Biddinghuizen - 2 januari 2013.  Rond de jaarwisseling is het gebruikelijk dat er op diverse plaatsen een nieuwjaarsrede uitgesproken wordt met daarin een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Ook Dorpsbelangen voorzitter Jan van de Wiel kijkt terug op zijn 5e jaar als dorpsvoorzitter en vooruit naar 2013, het feestjaar ter ere van het 50 jarig bestaan van het dorp.

Afgelopen jaar hebben weer veel mensen zich op vele terreinen ingezet om te zorgen dat ons dorp een fantastisch dorp blijft om in te wonen. Dit gaat niet vanzelf, hier is de onvermoeibare inzet van veel mensen voor nodig. Sommige zaken zijn erg zichtbaar zoals het werk van Stichting de IJsvogel die o.a. het sinterklaasfeest, voor en najaarsfeestweek, de avondvierdaagse en de kerstmarkt organiseert, maar ook meewerkt aan het slagen van het spektakel van de Chrasnapolska-voetbalarena waarmee Biddinghuizen zich op een positieve manier zich zelfs op de landelijke televisie manifesteert.

Ook achter de schermen zijn vele mensen hard aan het werk om te zorgen dat de voorzieningen in het dorp op peil blijven. Bijvoorbeeld met het regelen van allerlei subsidies om bijvoorbeeld de realisatie van het nieuwe gebouw van de Scouting en de Scharrelberg voor elkaar te krijgen. Of met de gemeente overleggen om de benodigde vergunningen rond te krijgen.

Er is een kerngroep bezig om ook de tweede fase van het Multifunctioneel centrum gerealiseerd te krijgen. De gemeente Dronten weet het, als Biddinghuizen wat wil dan moet je van goede huizen komen om dat tegen te houden.

Wat is er dit jaar gerealiseerd:
  • Het gebouw van De Scharrelberg en de scoutinggroep De Osbourne is dit jaar gereed gekomen. Een prachtig gebouw, gerealiseerd met behulp van Europese gelden en gemeente door middel van Leader subsidie maar ook met de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren.
  • Het Educatief Centrum is al een mooi eind gevorderd en het wordt een prachtig gebouw. De basisscholen krijgen hier een bijzonder mooi onderkomen aan. Het is de bedoeling dat zij er met het nieuwe schooljaar hun intrek in kunnen nemen. De bibliotheek zal er naar verwachting al in mei in kunnen.
  • En dan is natuurlijk de prachtige boulevard ‘De Kaai’ gereed gekomen. Die geeft ons dorp nieuw allure en vormt een prachtige entree van ons dorp maar ook een plaats waar Sinterklaas in stijl kan arriveren. De pleziervaart kan hier prachtig afmeren om een bezoek aan ons dorp te brengen. Feestelijk geopend met muziek en ballonnen door de wethouder en werden we getrakteerd op koffie met gebak door de woningbouw vereniging.
  • Ondanks de crisis op de woningmarkt is er een start gemaakt met de bouw van de nieuwe wijk De Graafschap. De woningbouwvereniging en de projectontwikkelaar hebben zich niet laten afschrikken door het geringe aantal kopers maar besloten dat de bouw een noodzakelijke prikkel voor ons dorp is. We hopen dan ook dat het een stimulerend effect heeft en inwoners van buiten ons dorp aantrekt. Om de voorzieningen goed op peil te kunnen houden heeft ons dorp wel een groeiende populatie nodig.
  • De renovatie van de Lucernehof is in volle gang en belooft een hele mooie wijk te worden waar het goed wonen is.


En waar gaan we volgend jaar weer volop mee aan de slag:

  • Volgend jaar wordt een bijzonder jaar! Ons dorp viert dan haar 50-jarig bestaan. Gedurende het hele jaar zullen er activiteiten georganiseerd worden die in het teken van dit jubileum staan. Activiteiten die voor elk wat wils hebben
  • Wat ook weer opgepakt gaat worden en nu in samenwerking met de gemeente, is het aantrekkelijker maken van het evenemententerrein. Het moet een terrein worden waar de jeugd van 12-18 zich goed moet kunnen vermaken maar waar ook de overige bevolking van zal kunnen genieten
  • Er zal worden gezocht naar een groep vrijwilligers die het onderhoud van het bloemenmozaïek bij de social sofa op zich zal willen nemen. De gemeente moet hierop bezuinigen en wij vinden de meerwaarde van de bloemperken zo groot dat we willen proberen dit met een groep vrijwilligers manier in stand te houden.


Om bovenstaande allemaal te kunnen realiseren hebben we mensen nodig. We hopen dan ook dat we niet vergeefs bij u aankloppen als er een beroep op u gedaan wordt om mee te helpen! Biddinghuizen, we doen het samen!!

Tot slot wil ik aan het begin van dit nieuwe jaar iedereen bedanken voor zijn of haar inzet voor ons dorp en de wens uitspreken dat we er ook in 2013 een fantastisch jaar van maken.

Namens het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen wens ik u voorspoed, gezondheid en een fijn jaar toe.

Jan van de Wiel
Voorzitter Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat