Home

Gouden IJsvogel voor Gert Jan van Tilburg

Gouden IJsvogel voor Gert Jan van Tilburg Biddinghuizen - 2 oktober 2012.  De Gouden IJsvogel is dit jaar uitgereikt aan Gert Jan van Tilburg. Hij is hiermee de negende bezitter van het gouden speldje.

Voorzitter Jan van de Wiel reikte de erespeld uit op de ledenvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen in het Koetshuis.

Gert Jan woont sinds 8 jaar in het dorp, nadat hij jaren op de buitenwegen van Biddinghuizen heeft gewoond. Een echte duizendpoot, beschikt over een hoge mate van betrokkenheid en is op diverse terreinen maatschappelijk actief.

De lijst van de diverse activiteiten waar Gert Jan aan meewerkt of heeft meegewerkt is lang.

Een korte opsomming. Het Jongeren Ontmoetings Punt (de JOP), het wandelpad, het wandkleed, het wijkteam, de jeu-de-boulesbaan, de nieuwe Scharrelberg, de Cultuurbank, de Voorhofdagen en de vele musicals die Biddinghuizen de afgelopen jaren heeft gekend en de aangekondigde musical in 2013 ter ere van 50 jaar Biddinghuizen.

Morgenland
Op dit moment is Gert Jan nauw betrokken bij de vijfde productie van Stichting Musical Biddinghuizen. De stichting heeft de jubileafeesten in Flevoland aangegrepen om een nieuw project te starten, met onderwerpen als toekomst, geld, zaken, duurzaamheid, ecologie, liefde en familie. Deze inspirerende musical over het Flevoland van morgen zal in november 2013 opgevoerd worden in Theater de Meerpaal in Dronten.
Net zoals voorgaande edities zal de productie opnieuw worden gesteund door het enthousiasme van vele vrijwilligers/dorpsbewoners die belangeloos helpen met de realisering van de musical. Als productieleider en voorzitter van de stichting is Gert Jan van alles op de hoogte wat er zich afspeelt rondom de musical. Door een bijzondere opgraving in het dorp is het script aan het regieteam overhandigd en zal er woensdag 3 oktober een presentatie- en inschrijfavond zijn. In januari zullen de repetities voor de musical starten. Kortom; een project waar Gert Jan zijn handen vol aan heeft het aankomende jaar, maar dit doet hij met veel plezier, liefde, energie en passie. En juist vanwege die toewijding heeft Gert Jan de Gouden IJsvogel ontvangen.

Erespeld
De Gouden IJsvogel is een erespeld in de vorm van het dorpslogo, de ijsvogel. Elk jaar wordt deze, tijdens de najaarsvergadering of naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, toegekend aan iemand (of groep) die van bijzondere betekenis en waarde is (zijn) voor de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen. Trotse dragers van de Gouden IJsvogel zijn Gezinus Broeksema, Joke Harms, Sharon Kips, Carla van Dijk, Richard van Woerkom, Henk van Wilpe, Paul van Tintelen, Herman Stegeman, Simon van Dijk en de EHBO-vereniging Biddinghuizen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat