Home

De Flintstones organiseert spectaculaire cross

De Flintstones organiseert spectaculaire cross Biddinghuizen - 24 april 2007.  Op maandag 30 april om 10.30 uur is het weer zover. De grootste cross van Biddinghuizen en omstreken gaat voor de 35 ste keer verreden worden op het geweldige circuit op het terrein van Van Werven op de Biddingringweg 23 te Biddinghuizen.

Dat ACV De Flintstones een goede reputatie heeft, staat als een paal boven water. Dat is alleen al duidelijk door het aantal inschrijvingen die binnengekomen zijn. Maar liefst 381 aanmeldingen, maar helaas kunnen er “maar” 320 coureurs aan de start verschijnen.De coureurs komen vanuit alle hoeken van Nederland. Zo zullen er coureurs uit Zeeland (2), het zuidelijke puntje van Brabant (3) en van Texel (12) mee crossen. De meerderheid van de coureurs komt toch wel uit eigen gemeente.

Biddinghuizen telt 60 fanatieke crossers, Dronten 65 en Swifterbant 16. Ook hebben er toch heel wat rijders uit de NOP zich op tijd aangemeld, maar liefst 34. Noord-Holland weet met 50 coureurs het circuit in Biddinghuizen ook te vinden.De Flintstones neemt alle op- en/of aanmerkingen altijd mee in hun evaluatie over de crossdag. Zo proberen zij altijd weer zorg te dragen voor een veilige en spectaculaire dag. De organisatie krijgt dan ook regelmatig complimenten. Hetgeen zij vaak te horen is dat de sfeer zo goed is.

Dat ze toezien op naleving van het reglement, op de veiligheid van de toeschouwers en dat beuken niet toegestaan wordt, is voor de meesten een absoluut pluspunt.

De coureurs steken heel wat tijd en geld in hun auto en dan kan het niet de bedoeling zijn dat deze expres uitgeschakeld wordt. Beuken mag alleen in de klasse van de bangers.Een van de andere opmerkingen is dat De Flintstones over een geweldig circuit beschikken. De baan is ±300m lang, bij de start is deze 20m breed en dat biedt perspectief voor de snelle auto’s. Mocht je onverhoopt een slechte start hebben, dan biedt de baan genoeg ruimte om dit goed te maken.

Onder de jeugd is het crosssen ook helemaal in trek. Sinds het oprichten van de klasse t/m 1400cc en vanaf de leeftijd van 16jr, zit deze groep meestal als eerste bomvol. Ook dit keer zijn het er 92, terwijl er plek is voor 75.

De damesklasse heeft 38 aanmeldingen, helaas voor 8 dames. Het mooie is dat de meeste dames tegenwoordig niet meer samen rijden, maar gewoon een eigen auto hebben.

Het echte spektakel wordt natuurlijk weer door de sportklasse en specials geleverd. Er zullen 15 kevers en zeker 8 specials starten. Het aantal van de specials is altijd tot op het laatst onzeker, omdat zij in die tijd ook altijd NK moeten rijden. Maar als het even kan, komen zij graag naar Biddinghuizen.Ook de toerwagens en vrije standaard zullen weer een knap staaltje stuurwerk laten zien. In deze klasse zijn er eveneens te veel inschrijvingen.

Nieuw dit jaar is de klasse crosskarts. Vorig jaar was daar een demo van te zien, maar deze cross zullen er 8 klaar staan. Tijdens de pauze zal er een konvooi vrachtauto’s over de baan rijden. De chauffeurs zijn die dag op pad met gehandicapte kinderen en de organisatie daarvan leek het “cool” om een rondje te mogen rijden op de mooie crossbaan. De Flintstones vindt dat uiteraard goed en zal er zorg voor dragen dat die rit zo soepel mogelijk verloopt.Alle medewerkers (vrijwilligers) en het bestuur van ACV De Flintstones zijn al druk bezig geweest met alle voorbereidingen, al is er natuurlijk de dagen voor en tijdens de cross nog een hoop werk te verzetten om zorg te dragen voor een veilige en geslaagde crossdag.

Lijkt het jou ook leuk om deze groep te versterken, kijk dan even op de website: http://www.deflintstones.nl

Hopelijk zijn de weergoden goedgezind en gaat het weer een spannend, spectaculair, sportief maar vooral gezellige koninginnecross worden.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat