Home

Geslaagde NLdoet 2016, Dorpsbelangen tevreden

Geslaagde NLdoet 2016, Dorpsbelangen tevreden Biddinghuizen - 22 maart 2016.  Op zaterdag 12 maart was de jaarlijkse en landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Ook in Biddinghuizen werd er veel geklust voor NLdoet. Dorpsbelangen Biddinghuizen, Stichting de IJsvogel en Dierenpark de Scharrelberg hadden klussen aangemeld.

In het dorp waren ongeveer 40 vrijwilligers bezig op diverse plaatsen.

Stichting de IJvogel heeft de opslagloods gerenoveerd. In en rondom het pand is er opgeruimd en onderhoud gepleegd aan verschillende materialen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen is bezig geweest met de bloembakken die aan de beide ingangen van het dorp staan. De bakken zijn verhoogd en verplaatst, zodat ze beter in het zicht staan als er het dorp wordt ingereden. De bloembakken zijn voorzien van een nieuwe laklaag. En later dit jaar worden er bloemen ingeplant om het plaatje compleet te maken.Bij Dierenpark de Scharrelberg zijn de duiventil, het dierenverblijf en de opslagplaats voor de materialen en middelen grondig schoongemaakt. Daarnaast is het kippenhok verhoogd en opnieuw bestraat, zodat de kippen niet in de modder staan als het regent of heeft geregend.
Ook is de watermolen van het dierenpark opgeknapt. De molen is schoongemaakt, opnieuw in de verf gezet en de sokkel is verhoogd. De molen zal later weer teruggeplaatst worden op het terrein van het dierenpark.Kortom, een gezellige dag met prachtig weer waarop veel gedaan is door de inzet van veel vrijwilligers. Biddinghuizen kan blij zijn met deze saamhorigheid en inzet van de vrijwilligers.

Naast de vrijwilligers waren deze klussen niet mogelijk geweest zonder de inzet en steun van enkele sponsoren: Gamma Dronten, Jansen Timmerwerken, Hedi, Wagenaar Wegbebakening, Bus Deventer, Efesto, IJzerleeuw Zwolle, Petersen Straalbedrijf, Hoogendijk Metaalbewerking, Heyboer, Brandsma/Pepijn Dijkhuis en Renne Kistenreiniging.
Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat