Home

Evenementen in en om Biddinghuizen zoeken samenwerking

Evenementen in en om Biddinghuizen zoeken samenwerking Biddinghuizen - 30 mei 2016.  Op zaterdag 11 juni is er veel te doen in de gemeente Dronten, specifiek in en om Biddinghuizen. Afgelopen week hebben de organisatoren elkaar opgezocht om te kijken waar mogelijkheden liggen om samen te werken.

Zaterdag 11 juni is het eindweekend van de feestweek in Biddinghuizen, georganiseerd door stichting de IJsvogel. Daarnaast organiseert de Flintstones de jaarlijkse autocross. Vanuit de coöperatie Randmeren en de gemeente Dronten wordt zaterdag tegelijkertijd de Bremerbaai met het nieuwe strandpaviljoen geopend met een festival. Evenementen waar iedereen allemaal bij wil zijn.

Om dit te faciliteren, hebben de organisaties afgelopen week afgesproken naar elkaar door te verwijzen en een pendelbus in te zetten die tussen 14.00 en 22.00 uur tussen Biddinghuizen en de Bremerbaai pendelt. Bezoekers kunnen hier kosteloos gebruik van maken.

Willem Feiken, voorzitter van Dorpsbelangen Biddinghuizen, is tevreden over de samenwerking: "Ons dorp heeft een naam hoog te houden als het gaat om evenementen, door samen te werken kunnen we de bezoekers nog langer vasthouden. We gaan de pendelbus evalueren en kijken of dit bevalt. Zeker als de opening van de Bremerbaai het begin is van een nieuw festival, kunnen we dit wellicht vaker doen."

Evenementenwethouder Dirk Minne Vis van Dronten is kan zich helemaal vinden in de aanpak: "Dit past precies in het beleid wat we aan het voorbereiden zijn rond evenementen. Tijdige afstemming, kansen stimuleren om elkaar te versterken en samenwerken belonen. Daarom willen wij als gemeente graag bijdragen aan de kosten voor de pendelbus. Complimenten voor de organisaties."

Namens de betrokken partijen,

De Flinstones
Gemeente Dronten/de Randmeren
Dorpsbelangen Biddinghuizen/Stichting de IJsvogelBron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat