Home

Biddinghuizen krijgt eigen wisselbeker bij Lichtjestour

Biddinghuizen krijgt eigen wisselbeker bij Lichtjestour Biddinghuizen - 3 november 2017.  Zoals onlangs al te lezen was op BHZNet.nl, gaat de Lichtjestour Dronterland dit jaar ook door Biddinghuizen en Swifterbant. De tour, waaraan tractoren, landbouwwerktuigen en andere bijzondere mobielen meedoen, komt op donderdag 21 december naar Biddinghuizen. Ieder dorp krijgt een eigen wisselbeker.

De eerste editie vorig jaar werd in Dronten heel goed bezocht. Ook de deelnemers waren erg enthousiast. Nico Vollebregt deed vorig jaar zelf mee met een verlichte trekker en organiseert nu samen met Hilde Boers uit Biddinghuizen de Lichtjestour vanuit STADronten. Hij opperde het idee om het in de drie kernen te organiseren. Vollebregt: "Wanneer je een paar uur aan je trekker hebt gewerkt, is het toch leuk, om het ook in de andere kernen te laten zien. Maar we gaan ook agrarische ondernemers rondom de dorpen zelf zoeken."

Enthousiaste voorzitters slaan handen ineen
De drie evenementenstichtingen De IJsvogel (Biddinghuizen), De Klokbeker (Swifterbant) en STADronten zijn enthousiast en hebben de handen ineen geslagen om samen met de agrariërs Dronten op de kaart te zetten en iedere inwoner van onze gemeente 'een warm en sfeervol lichtpuntje te geven in de donkere dagen voor kerst'.

'Fantastisch'
Iedere kern maakt een eigen randprogramma tijdens de tour. Denk hierbij aan warme chocomelk, glühwein een knapperend vuurtje of een koor dat kerstnummers zingt. De routes worden op dit moment berekend en uitgezet. "En we roepen de agrarische ondernemers van harte op om aan deze lichtjestour deel te nemen", praat Vollebregt vrolijk verder. "Zelf vond ik het fantastisch om door het dorp te rijden, met alle mensen langs de kant. Het is echt iets dat jong en oud prachtig vinden".

Prijs
De mooist versierde trekker maakt kans op de wisselbokaal en een leuke prijs. WOUDA stapte vorig jaar als eerste sponsor in dit evenement en draagt ook dit jaar de Lichtjestour weer een warm hart toe. De eerste wisselbeker ging vorig jaar in Dronten naar het Mechanisch Erfgoed Centrum. Biddinghuizen en Swifterbant krijgen dit jaar een eigen wisselbeker.

Samen het jaar afsluiten en naar elkaar omkijken
Boers: "Het is ook een feest, waarbij we gezamenlijk het evenementenjaar afsluiten. We leggen als stichtingen graag de verbindingen met elkaar en alle inwoners. Daarom vragen we iedereen om ook naar elkaar om te kijken. Misschien hebben ouderen of mensen met een beperking wat ondersteuning nodig. Kijk eens om je heen of je iemand aan de arm of met de auto mee kunt nemen".

Agrarische sector wereldniveau
Burgemeester Aat de Jonge over de tour: "De agrarische sector in Dronten is een speler op wereldniveau. Niet veel mensen weten dit, maar dat zijn we echt! De landbouwgronden in Dronten horen bij de beste van de wereld. Daarbij hebben we de Aeres Hogeschool. Een agrarische hogeschool waar dagelijks 1950 studenten een voltijdstudie volgen en nauw samenwerken met het bedrijfsleven. Dronten heeft ook de meeste biologische boeren van Nederland. We halen in Dronten de grootste productie van Nederland en zijn daarmee essentieel voor de economie en werkgelegenheid. Dan is dit een prachtig evenement en een mooie promotie voor Dronten".

Inschrijven voor de Lichtjestour kan voor alle data op http://www.sta-dronten.nl of via een e-mail naar pr@sta-dronten.nl.

Redactie BHZNet.nl / STADronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat