Home

Programma Koningsdag 2019

Programma Koningsdag 2019 Biddinghuizen - 6 april 2019.  Zaterdag 27 april aanstaande is het Koningsdag. Ook dit jaar organiseert Stichting de IJsvogel diverse activiteiten voor de inwoners van Biddinghuizen.

Het programma voor dit jaar is als volgt:
Vlag hijsen
Om 9.00 uur hijsen de scouts van de Osbornegroep de Nederlandse driekleur op het Plein. Dit in aanwezigheid van de burgemeester en de veteranen. Het Wilhelmus wordt door Maris Sonores ten gehore gebracht.

Versierde fietsoptocht voor kinderen en volwassenen
Ook dit jaar is er weer de versierde fietsenoptocht voor alle Biddinghuizenaren. Op verzoek van enkele volwassenen heeft St. de IJsvogel vorig jaar ook volwassene mee laten rijden met de versierde fietsen optocht. Dit jaar hoop de stichting op meer creatieve volwassenen die deelnemen. Na het vlag hijsen vertrekt de optocht aan een totaal nieuwe route door het dorp. Dit jaar is er weer een jury aanwezig die op zoek gaat naar de mooiste creaties, er zijn prijzen voor zowel de kinderen als de volwassenen te verdienen. De toer eindigt op het Plein waar er voor iedere jeugdige deelnemer een verrassing klaarligt.

Oranjekoek
Na afloop van het vlag hijsen is er de gelegenheid om op het Plein te genieten van een gratis kopje koffie of thee en een oranjekoek van Bakkerij Tietema. Op = op! Ook aan de kinderen wordt er gedacht met limonade.

Vrijmarkt
Van 8.00 tot 13.00 uur is er weer de gelegenheid om van uw spulletjes af te komen of juist een "pareltje" op de kop te tikken op de vrijmarkt. Deze vindt plaats rondom de winkels. Mocht u niet van uw spulletjes afkomen bewaar ze dan vooral voor een kofferbakmarkt later in het jaar maar laat ze niet achter.

Tot slot
Wellicht vraagt u zich na het lezen van bovenstaande af of er 's middags nog activiteiten worden georganiseerd. De afgelopen jaren zien we dat veel Biddinghuizenaren 's middags activiteiten buiten het dorp opzoeken. De bezoekersaantallen op de middagactiviteiten zijn de afgelopen jaren flink teruggelopen. Als bestuur hebben we daarom besloten ook dit jaar 's middags geen activiteiten te organiseren.

Natuurlijk kunt u s`middags genieten van 1 van de vele gezellige autocrossen in Biddinghuizen. Autocross vereniging the Flintstones organiseren weer een gezellige koningscross op het van Werven circuit in Biddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat