Home

Politie en gemeente 20 mei ook op OpDreef festival

Politie en gemeente 20 mei ook op OpDreef festival Biddinghuizen - 11 mei 2017.  Op zaterdag 20 mei informeren politie en gemeente Dronten tussen 12.00- 16.00 uur op het Maaiveld inwoners tijdens het OpDreef festival over Waaks en Burgernet. Ook kunnen inwoners een kijkje nemen in het innovatieve Mobile Media Lab van de politie en hun ervaringen delen over de (digitale) dienstverlening van de politie.

Woonomgeving veiliger maken? Help mee!
Waaks! en Burgernet zijn twee initiatieven binnen de gemeente Dronten waarmee inwoners kunnen helpen hun woonomgeving veiliger te maken. Project Waaks! is geboren uit het besef dat door samen te werken en gebruik te maken van de oplettendheid van burgers, de veiligheid in de eigen wijk vergroot kan worden. Door mee te werken aan dit project krijgen criminelen minder kans hun slag te slaan in uw buurt. Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie voor veiligheid in de woon- en werkomgeving. Als Burgernetdeelnemer krijgt u, bij bijvoorbeeld een vermissing of inbraak, direct een sms of een ingesproken bericht via uw (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet u iets, dan kunt u dit direct doorgeven via het gratis nummer 0800 0011, zodat agenten in de buurt gealarmeerd kunnen worden.

Mobile Media lab
Op het evenemententerrein aan de Dreef is zaterdag ook het Mobile Media lab (MML) van de politie te vinden. Met deze testtruck, een vrachtwagen ingericht als mobiele onderzoeksruimte, rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de ervaringen van inwoners met de digitale dienstverlening van de politie. Wat vindt u van het gebruik van social media door de politie, de kwaliteit van de internetaangifte, de informatie in de politie app etc?
Bij het MML staan een politieauto, motor en bike waar kinderen in mogen kijken en er mogen ook foto's gemaakt worden.

Bron: Gemeente Dronten


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat