Home

Tweede Gouden IJsvogel is voor Joke Harms

Tweede Gouden IJsvogel is voor Joke Harms Biddinghuizen - 22 november 2006.  Tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen is voor de tweede keer ‘de Gouden IJsvogel’ uitgereikt.

De erespeld, een blijk van waardering voor iemand die zich belangeloos heeft ingezet voor de dorpsgemeenschap, ging deze keer naar Joke Harms vanwege het vele vrijwilligerswerk dat zij gedaan heeft voor met name de jeugd van Biddinghuizen.Er zullen maar weinig kinderen zijn in Biddinghuizen die Joke Harms niet kennen. Zo lang zij woonachtig is in Biddinghuizen heeft zij zich ingezet voor de jeugd. Zo organiseerde zij ondermeer jaarlijks de vakantiespelweken, de mini playbackshows en het passeieren zoeken.

Zij was actief in de ouderraad van de peuterspeelzaal en basisschool ’t Klimop.Voor de Vereniging van Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft Joke Harms jarenlang leiding gegeven aan de Activiteitencommissie.

Een groep waar Joke jarenlang aan het roer heeft gestaan is Het Zooitje Ongeregeld. Een wellicht wat wonderlijke naam voor een bijzondere groep mensen in Biddinghuizen, bestaande uit mannen en vrouwen, jong en oud, die waar nodig vrijwilligerswerk verrichten. Het Zooitje Ongeregeld heeft zich in de afgelopen jaren op vele fronten ingezet, niet alleen voor de Vakantiespelweken, maar ook tijdens de feestelijk intocht van Ria Buiten na haar Rondje Nederland en bij de dorpfeesten en andere activiteiten van Dorpsbelangen.

Dorpsvoorzitter Jennie Brandsma benadrukte in zijn toespraak het belang van mensen als Joke. ‘Wat zou Biddinghuizen zijn zonder mensen die zich belangeloos inzetten voor het dorp?’, zo vroeg hij zich af. ‘Biddinghuizen mag zich gelukkig prijzen met zoveel vrijwilligers. We moeten trots zijn op Joke en ons gelukkig prijzen een dorpsgenoot als zij in ons midden te hebben’, aldus Brandsma.

Klik hier voor alle foto's

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat