Home

Gouden IJsvogel voor Gezinus Broeksema

Biddinghuizen - 7 juni 2006.  Gezinus Broeksema heeft vandaag de eerste Gouden IJsvogel ontvangen uit handen van Jennie Brandsma, Dorpsvoorzitter van Biddinghuizen. Broeksema ontvangt de Biddinghuizer erespeld ondermeer omdat hij vijfentwintig jaar vrijwilliger is geweest bij dierenpark De Scharrelberg.

Dierenpark De Scharrelberg te Biddinghuizen bestaat op zeven juni vijfentwintig jaar. Vanaf de oprichting van het dierenpark is Gezinus Broeksema als vrijwilliger bij de Scharrelberg betrokken geweest, eerst als secretaris en, na zijn pensionering, ook als dierenverzorger. Nu neemt hij, op zijn zilveren jubileum, afscheid.

Eerste Gouden IJsvogel
Ter gelegenheid van dit afscheid wil de Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen Gezinus Broeksema bedanken voor al het vrijwilligerswerk dat hij gedaan heeft en hem de eerste Gouden IJsvogel uitreiken.

Veelzijdig
De Gouden IJsvogel is een erespeld, die namens alle inwoners van Biddinghuizen wordt uitgereikt aan een vrijwilliger die zich inzet voor de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen. Gezinus Broeksema is een iemand die als geen ander in aanmerking komt voor de Gouden IJsvogel. Naast zijn werk voor De Scharrelberg is hij jarenlang ouderling geweest, zette hij het jeugdwerk van de kerk op, deed zendingswerk en was vrijwilliger voor Tafeltje Dek Je.

Pionier
De naam polderpionier is op dhr. Broeksema zeker van toepassing. In de beginjaren van het dorp werkte hij bij de Rijksdienst en woonde hij in het werkkamp. Gezinus en zijn vrouw Fenny zijn vanaf het vroege begin bij de ontwikkeling van Biddinghuizen betrokken geweest en hebben meegewerkt de dorpsgemeenschap op te bouwen tot wat zij nu is. Ze kregen twee kinderen, een zoon en een dochter. Inmiddels zijn er drie kleinkinderen en "er is geen trotsere opa dan Gezinus!"

Zoeken
Bij het werk voor de Scharrelberg gaat de speciale belangstelling van dhr. Broeksema uit naar de duiven. Maar ook was hij nauw betrokken bij de aanleg van de vijver en de molen op het park. Bij zijn collega dierenverzorgers staat hij bekend als betrouwbaar en gemakkelijk, iemand die altijd vooraan staat bij nieuwe ontwikkelingen op het park. Hij is een man waar nooit vergeefs een beroep op wordt gedaan. Maar tijdens het jaarlijkse fietstochtje van de vrijwilligers weten inmiddels alle medewerkers van De Scharrelberg ook dat ze Gezinus goed in de gaten moeten houden; Bijna ieder jaar raakt hij de groep kwijt en moeten ze hem gaan zoeken.

Warm plekje
Na vijfentwintig jaar neemt Gezinus Broeksema afscheid als vrijwilliger van De Scharrelberg. Het zilveren jubileumfeest van De Scharrelberg is daarom een feest met dubbele gevoelens. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit. Onlangs is het dak van de stal van De Scharrelberg vernieuwd. Om dit mogelijk te maken is niet vergeefs een beroep gedaan op de inwoners van Biddinghuizen. Ook tijdens de maatregelen die onlangs genomen moesten worden in het kader van de vogelpest lieten de inwoners van Biddinghuizen zich niet onbetuigd en doneerden massaal geld. Het is voor zowel de vereniging voor Dorpsbelangen als voor de vrijwilligers van De Scharrelberg goed te weten dat het dierenpark een warm plekje heeft in de harten van de mensen van Biddinghuizen.

Veulen Jetse
Tijdens het feest op zeven juni zal ook de naam van het veulen van pony Nienke bekend gemaakt worden. Mensen uit Biddinghuizen mochten een naam bedenken voor het hengstveulen. Winnaar is geworden: Marloes Frederiks. Zij wil graag dat het veulen Jetze gaat heten, omdat moeder Nienke ook een Friese naam heeft. Marloes zal tijdens het Scharrelberg feest een prijs in ontvangst nemen. Voor de dieren zal er een dierenbuffet zijn. Voor de kinderen een quiz en een kleurwedstrijd.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat