Home

Programma Koninginnedag rond

Programma Koninginnedag rond Biddinghuizen - 17 april 2004.  Na maanden van voorbereiding heeft het Oranje Comité Biddinghuizen het programma rond voor Koninginnedag 2004.

Met een knallende koninginnenacht op 29 april en een stampvolle koninginnedag is het voor de Biddinghuizenaren weer 2 dagen genieten geblazen.

In vergelijking met vorig jaar was het voor het Oranje Comité Biddinghuizen een stuk lastiger om alles rond te krijgen. “Met name financieel was het dit jaar moeilijker. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de band gesponsord en stonden bedrijven wat meer open voor sponsoring, terwijl dit jaar iedereen het toch iets rustiger aan doet. Wel vertelde men ons dat men zeer te spreken was over de organisatie van vorig jaar en het initiatief van een gezellige koninginnedag”, aldus penningmeester Ivan Schilder.

Steengoede feestband
Net als vorig jaar start het koninginnefestijn ook dit jaar op 29 april. Ondanks dat de band dit jaar niet gesponsord is, wilde de organisatie geen concessies doen aan de kwaliteit. Door een bijdrage van het evenementenbureau IV-Events uit Dronten kon de organisatie de topband “La Stampa” contracteren.La Stampa is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de bekendste bands uit Noord-Holland en omgeving. Met een geweldige show spatten de bekende meezingers van het podium af. Net als vorig jaar begint de avond vroeg: “De gemeente heeft het beleid dat feesten in de buitenlucht niet langer dan 24.00 mogen duren. De avond start dus al om 20.00 uur. Ik raad iedereen dan ook aan vroeg te komen, omdat we verwachten dat het, net als vorig jaar, erg druk wordt”, aldus Schilder.

KWT Waterzeskamp
Koninginnedag zelf staat in Biddinghuizen in het teken van de KWT Waterzeskamp. Net als vorig jaar wordt er op het evenemententerrein van alles opgebouwd waar, in de ochtend, de jeugd en, in de middag, de volwassen al spetterend kunnen gaan meedingen naar de titel Waterkampioen 2004.

De dag begint overigens al vroeger. Met om 9.00 de traditionele rondgang door het dorp met Maris Sonoris en de versierde fietsen. Hierna zal de vlag gehesen worden op het plein. Na het vlaghijsen is er op het parkeerterrein tegen over Het Koetsiertje en op de Dreef een vrijmarkt waar een ieder alles kan verkopen wat men maar te verkopen heeft.Demonstratie Hondenclub
Was vorig jaar de vereniging voor modelbouw aanwezig tijdens de waterzeskamp, dit jaar geeft de Hondenclub “Agility for Fun” een demonstratie. Tijdens pauzes van de waterzeskamp zal de hondenclub onder andere een schitterende demonstratie Doggy Dance vertonen. Met de deelname van de hondenclub is het Oranje Comité er weer in geslaagd om het programma weer breder te maken.

Nog meer feest
Naast het feest op 29 april is er ook koninginneavond zelf nog van alles te doen. De Horeca van Biddinghuizen verzorgt dan namelijk nog een geweldige feestavond. Tijdens die avond zal de band “De Soundworld Show” de bezoekers een swingende show voorschotelen.Al met al is er in Biddinghuizen rondom Koninginnedag 2004 weer erg veel te doen en is het voor de mensen uit Biddinghuizen 2 dagen genieten geblazen. Meer informatie over het Oranje Comité Biddinghuizen is te vinden op http://oranje.biddinghuizen.org. Via deze site kunnen mensen zich tevens nog aanmelden als vrijwilliger. De waterzeskamp is inmiddels bijna vol. In beide categorieen is nog plek voor een enkel team. Inschrijven hier voor is ook mogelijk via de eerder genoemde site of in het Koetshuis in Biddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat