Home

Biddinghuizen wordt weer Oranje!

Biddinghuizen wordt weer Oranje! Biddinghuizen - 8 januari 2004.  Waar veel mensen druk bezig zijn met goede voornemens voor 2004 en het verwerken van alle oliebollen, is het Oranje Comité Biddinghuizen al weer druk bezig met de voorbereidingen voor Koninginnedag 2004. Het exacte programma blijft wordt nog niet bekend gemaakt, maar het zal liggen in de succesvolle lijn van 2003.

2003 was voor het Oranje Comité Biddinghuizen een eerste jaar, wat vooral in het teken stond van het zaaien. “Vorig jaar was het eerste jaar dat we met een groep vrijwilligers de koppen bij elkaar hebben gestoken om Biddinghuizen weer een dag te geven waar naar uitgekeken wordt. Dat het zo’n succes zou worden, hadden we natuurlijk wel gehoopt maar niet verwacht”, vertelt voorzitter Jaap Kolart.

Groot succes
Met een Koninginnenacht waar maarliefst ruim 600 mensen genoten van een geweldige band en een Koninginnedag die ondanks de regen veel belangstelling trok, bleek dat er duidelijk behoefte is onder de inwoners van Biddinghuizen om rondom koninginnedag in eigen dorp het feest te vieren. Kolart: “Het was natuurlijk niet echt een gok, maar het heeft ons positief verrast. Je verwacht met bijvoorbeeld zo’n feestavond dat de belangstelling redelijk zou zijn. Met 250 mensen waren we al dik tevreden geweest, dat het er dan ruim 600 worden, is geweldig!”. Kolart roemt vooral de samenwerking met de verschillende groepen, waar met name de brandweer, de horeca, dorpsbelangen Biddinghuizen, de winkeliersvereniging en de vele vrijwilligers een goede eenheid vormden. “Tuurlijk waren er links en rechts wel wat kleine probleempjes, maar dat houd je altijd bij zo’n eerste keer. In de evaluatie van vorig jaar hebben we deze punten bij de kop gepakt om er zo voor te zorgen dat het in 2004 nog beter wordt.

In zelfde lijn verder
Ook in 2004 zal het geraamte van Koninginnedag hetzelfde zijn. Waarbij de feestavond de rode draad is op de 29ste en de waterzeskamp de rode draad is op koninginnedag. Wat daarom heen gaat gebeuren blijft nog een verrassing. “Dat we het succes van vorig jaar uit proberen te bouwen lijkt me niet meer dan logisch. Maar omdat we toch elk jaar ook voor verrassing willen blijven zorgen wordt de opzet van de waterzeskamp dit jaar weer volledig anders en zullen er ook allerlei andere activiteiten om heen plaats vinden. Inmiddels hebben we met een aantal partijen al gesprekken gevoerd en ik moet zeggen het ziet er goed uit voor volgend jaar”.

Sponsors en vrijwilligers welkom
Aan het eind van het gesprek wil Kolart toch nog even wat kwijt: “Vorig jaar hebben we het financieel net rond kunnen breien en hadden we het nooit kunnen redden zonder de hulp van vele vrijwilligers. Het is voor ons duidelijk geworden dat we het zonder de steun van het bedrijfsleven en de vele vrijwilligers nooit hadden gered. Ik wil dan ook iedereen die in wat voor vorm dan ook een bijdrage wil leveren aan Koninginnedag vragen om zich te melden via onze website (http://oranje.biddinghuizen.org), e-mail (oranje@biddinghuizen.org) of even binnen te lopen in het Koetshuis”, aldus Kolart.

Oranjecomité Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat