Home

Programma Koninginnedag rond

Programma Koninginnedag rond Biddinghuizen - 30 maart 2003.  In de afgelopen weken kwam het programma stukje bij beetje rond. Deze week kon het Oranje Comite melden dat het programma definitief rond is. Alles bij elkaar krijgt Biddinghuizen weer een ouderwets gezellige Koninginnenacht -en dag.

Naast de traditionele onderdelen op 30 april als het vlaghijsen en de muzikale rondgang met versierde fiets, is er dit jaar gekozen voor een iets grotere aanpak. Jaap Kolart vertelt: “We wilden dit jaar toch een zo breed mogelijk programma opstellen en dit begint, zoals we vorige week al bekend maakten, met een geweldig optreden van de Top 40 showband FRONTLINE op 29 april in de feesttent op het evenemententerrein”. Naast de terugkeer van de Koninginnenacht is ook de scholenstrijd weer op het programma gekomen.

Koninginnedag
De 30ste april begint in Biddinghuizen met een rondgang door het dorp samen met Maris Sonoris en kinderen met versierde fietsen. Vervolgens zal de vlag op het plein gehesen worden door burgemeester Gresel. “We zijn erg blij dat de burgemeester zijn agenda zo heeft willen aanpassen dat hij om half 10 in Biddinghuizen kan zijn, ruim een half uur voor de vrijmarkt op de parkeerplaats bij de C1000 start”, aldus Kolart. Die ook erg enthousiast is over de invulling van de rest van de dag. “Gedurende de gehele dag hebben we voor de kinderen de officiële Telekidsstormbaan staan op het evenemententerrein, terwijl gelijktijdig hieraan de Basisschool scholieren waterzeskamp plaats vindt”. Niet alleen de basisschoolkinderen komen aan bod, ook de ouderen mogen aan de slag, want in de middag vindt de officiële waterzeskamp 2003 plaats. Uiteindelijk vindt de afsluiting en prijsuitreiking plaats onder het genot van een optreden van de zangeres Anneke. Naast deze activiteiten zijn er ook een aantal onderdelen die de gehele dag duren. Om 11 uur start bv een grote dorpsbarbeque terwijl ook de vaargroep de gehele dag present is.

Het gehele programma ziet er als volgt uit:

29 april Koninginnenacht:
20:00- 0.30 Oranje feest in de feesttent op het
evenementen terrein met de top 40
Showband FRONTLINE

30 april Koninginnedag:

08:30 Rondgang versierde fietsen, voor gegaan door Maris Sonores vertrek punt “Het Plein”, aankomst punt “Het Plein” 09:30.
09:30 Vlaghijsen
10:00 Vrijmarkt (op het parkeerterrein voor de C1000)
10:00 Vaargroep Flevoland is de gehele dag aanwezig, met modelboten, in een superbad waar de bezoekers zelf met de boten mogen varen.
10:15 Waterzeskamp voor de Basisscholen Biddinghuizen
10:15 Telekids Stormbaan de gehele dag voor de kinderen
vanaf 11.00 Grote Barbeque
14:00 Aanvang Waterzeskamp 2003 voor de dorpsbewoners vanaf 13 jaar en ouder.
16.00-sluiting Optreden zangeres Anneke en prijsuitreiking

Oranjecomité Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat