Home

Horeca en Oranje Comité slaan handen ineen

Horeca en Oranje Comité slaan handen ineen Biddinghuizen - 17 maart 2003.  Een aantal maanden geleden werd er bericht over de oprichting van een Oranje Comité in Biddinghuizen. Achter de schermen wordt inmiddels keihard gewerkt.

Niet alleen het bedrijfsleven, dorpsbelangen en de winkeliersvereniging werken mee, ook de Horeca van Biddinghuizen doet een duit in het zakje. Alles om er voor te zorgen dat Biddinghuizen een koninginnedag als nooit tevoren krijgt.

In voorgaande jaren was er vooral sprake van een versnipperd beeld in Biddinghuizen. Echt bevorderlijk voor een gezellig uitstraling was dit alles niet. In het afgelopen jaar ontstond dan ook de gedachte om alles op een centrale plek te organiseren. Voorzitter van het Oranje Comité, Jaap Kolart vertelt: “Vroeger werd er vooral door de horeca van alles georganiseerd. Hierdoor stonden her en der in Biddinghuizen wat terrasjes opgesteld. Het jammere was dat het daardoor nergens echt druk en gezellig leek. Omdat wij graag wilden dat hier een einde aan zou komen, was het van groot belang dat er samengewerkt kon worden met de horeca”, aldus Kolart.

Op een lijn
Het idee om alles op een centrale plek te doen, leefde echter niet alleen bij het Oranje Comité, ook de horeca in Biddinghuizen speelde al langer met de gedachte. Bert Bouwland van de Kiekendief: “Als horeca hebben we er al vaker over gesproken. Er komt alleen zoveel bij kijken, dat red je niet alleen. Toen we van het initiatief van het Oranje Comité hoorden, zijn we direct aan tafel gaan zitten. Het is gewoon belangrijk dat je in een klein dorp als Biddinghuizen samenwerkt, dan kan je de meest mooie dingen realiseren”, aldus Bert. Die aangaf dat naast de horeca en het oranje comité ook andere inbreng belangrijk is. “Het is toch geweldig om te zien dat een winkeliersvereniging, het bedrijfsleven, de horeca en dorpsbelangen de handen in een slaan!”.Ook koninginnenacht
Naast koninginnedag wordt ook de koninginnenacht weer nieuw leven ingeblazen. Jaap Kolart: “Eigenlijk heb ik beloofd om nog niks aan de pers mee te delen, maar een tipje van de sluier wil ik wel oplichten. We gaan namelijk niet alleen de 30ste april een mooie dag neer zetten in Biddinghuizen. Het feest begint de 29ste al! Voor deze avond hebben we, naar alle waarschijnlijkheid, een dijk van een band, op deze manier kunnen we een prachtige start van het oranje feest maken”, aldus Kolart. Wat de daadwerkelijke invulling wordt van de 29ste en de 30ste wilde hij nog niet zeggen, dit omdat er nog met een paar partijen een aantal details moeten worden afgewerkt. Wat al wel bekend is, is dat in ieder geval de waterzeskamp op het programma staat. In de ochtend is deze voor de scholen en in de middag voor volwassenen.

Sponsors en vrijwilligers altijd welkom
Al met al kost dit alles natuurlijk een hoop geld. Op de vraag hoe dit alles gefinancierd gaat worden vertelt Kolart: “Voor dit soort dingen zijn we natuurlijk afhankelijk van vooral een grote groep vrijwilligers. Inmiddels hebben we er al een flink aantal, maar meer zijn er altijd welkom. Voor het financiële gedeelte zijn we puur afhankelijk van sponsoring. Inmiddels hebben al flink wat bedrijven positief gereageerd, maar het binnengehaalde sponsorbedrag is nog aan de lage kant. Ik heb er overigens alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”, aldus Kolart.

Sponsors en vrijwilligers die naar aanleiding van dit artikel enthousiast zijn geworden, kunnen zich aanmelden via oranje@biddinghuizen.org of via de website van het oranje comité: http://oranje.biddinghuizen.org.

Oranjecomité Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat