Home

Peter te Riele ontvangt Gouden IJsvogel

Peter te Riele ontvangt Gouden IJsvogel Biddinghuizen - 23 oktober 2014.  De Gouden IJsvogel is dit jaar uitgereikt aan Peter te Riele. Het gouden speldje werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Dorpsvoorzitter Willem Feiken spelde de erespeld op, tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen.

Peter is al vele jaren actief als vrijwilliger voor het dorp. Eerst bij de Buurmannen, samen met Paul van Tintelen en Henk Wilpe, waarmee er vele klusjes werden gedaan en handigheid werd getoond. Daarna nam Peter plaats in het bestuur van Stichting de IJsvogel om kortere lijnen te creëren.Dorpsvoorzitter Willem Feiken: 'Peter heeft een positieve instelling en altijd de blik vooruit. Hij is zeker niet bang om z'n handen uit de mouwen te steken. Eigenlijk is niets te gek en alles verloopt gestructureerd. Peter heeft ook zitting gehad in het bestuur van de werkgroep 50 jaar Biddinghuizen en ook daar heeft hij het nodige werk verricht. We hopen uiteraard dat je je nog vele jaren wilt inzetten, met hetzelfde enthousiasme als voorgaande jaren'.
Erespeld
De Gouden IJsvogel is een erespeld in de vorm van het dorpslogo, de ijsvogel. Elk jaar wordt deze, tijdens de najaarsvergadering of naar aanleiding van een speciale gebeurtenis, toegekend aan iemand (of groep) die van bijzondere betekenis en waarde is (zijn) voor de dorpsgemeenschap van Biddinghuizen.

Trotse dragers van de Gouden IJsvogel zijn Gezinus Broeksema, Joke Harms, Sharon Kips, Carla van Dijk, Richard van Woerkom, Henk van Wilpe en Paul van Tintelen, Herman Stegeman en Simon van Dijk, de EHBO-vereniging Biddinghuizen, Gert Jan van Tilburg en Hidde Norder.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat