Home

Klamer ATB Challenge 2013

Klamer ATB Challenge 2013 Biddinghuizen - 18 oktober 2013.  Afgelopen zondag is de derde "Klamer ATB Challenge" gehouden in Biddinghuizen. De ATB Challenge, een mountainbike-wedstrijd die over een gevarieerd parcours gaat, werd georganiseerd door Stichting De IJsvogel en Klamer Fietsen in samenwerking met de "Kleidouwers" en "Twins fietsvrienden".

De wedstrijd was het laatste onderdeel van de festiviteiten rond het 50 jarige bestaan van Biddinghuizen.

De organisatie had evenals voorgaande jaren een gevarieerd parcours uitgezet rondom sportpark De Schelp en tevens daarin een aantal uitdagende hindernissen verwerkt. De parkeerplaats van het sportpark was onder andere voorzien van een houten wasbord, gesponsord door HediBouw.

Ook de vrachtwagentrailer van Schaap Holland was weer aanwezig in het parcours waarbij de oprit en afrit door bouwbedrijf van de Heijkant gesponsord werd evenals de jurywagen.

Ruime driekwart van de route bevond zich in het dorpsbos, dit gedeelte was door de enorme regenval van het weekend op sommige plekken veranderd in stukken moeras welke zeer moeilijk begaanbaar bleken.

Koppelkoers
Nadat om 13:00 uur het parcours was verkend door alle fietsers ging om half twee de koppelkoers van start. Het slechte weer zorgde voor een aantal afzeggingen in het deelnemersveld, desondanks stonden er toch elf koppels aan de start om de strijd met de elementen en elkaar aan te gaan.Al na de eerste ronde kwamen de renners praktisch onherkenbaar onder de modder terug om de wisselbidon aan hun fietsmaat te geven en deze onder luide aanmoediging op pad te sturen. Dankzij de faciliteiten van het sportpark kon men snel de fiets afspuiten om ervoor te zorgen dat alle mechaniek bleef functioneren.

Ondanks het afspuiten veranderden de fietsen gaandeweg in steeds meer piepende en krakende voertuigen, waarbij de berijder volledig onder de modder zat. Dit is zoals het mountainbiken oorspronkelijk bedoeld is, riep een enthousiaste deelnemer die volledig onherkenbaar was door de modder.

Na een race van 1 uur + 1 ronde kwamen uiteindelijk Bart Anholts en John Wijnands als eersten over de finishlijn.

Kids race / Fun klasse
Na het succes van vorig jaar was er ook dit jaar weer tijd in het programma voor de kinderen. Geen echte race maar een moment waarop de jeugd de gelegenheid kreeg om over het parcours te fietsen. Vooraf gegaan door enkele voorrijders en onder begeleiding van enkele ervaren fietsers en ouders beleefden ze hun eigen Challenge.De kinderen genoten zichtbaar van het rijden door de modder en alle andere hindernissen terwijl hun ouders toekeken. Dat menigeen van de fiets af moest en lopend door de modderpartijen ging mocht de pret absoluut niet drukken, laaiend enthousiast gingen ze dan ook allemaal voor een tweede ronde nogmaals over het parcours. Aan het einde deze race was er voor alle kinderen een leuke herinnering aan deze unieke ervaring.

Individuele race
Na de kinderen mochten de volwassenen nogmaals aan de bak voor de individuele race. Iedereen had zijn fiets weer een beetje toonbaar en gangbaar gemaakt om een half uur + 1 ronde te fietsen over het steeds zwaarder wordende parcours. Na een spannende strijd met Joep Willems kwam uiteindelijk John Wijnands als winnaar over de meet.Tijdens de prijsuitreiking welke in de kantine van BAS voetbal plaats vond was er voor iedere deelnemers een herinneringsmedaille aan deze memorabele editie van de Klamer ATB Challenge.

Uitslagen Koppelkoers
1) Bart Anholts & John Wijnands
2) Anton Schoot Uiterkamp & Alfred van Luenen
3) Barry Akkerman & Joep Willems

Uitslagen Individuele race
1) John Wijnands
2) Joep Willems
3) Erik Schaap

Bedankt
De organisatie wil de verkeersregelaars, EHBO Biddinghuizen, BAS Voetbal, sponsoren, parcoursbouwers, fotograaf Wilco Steeneveld en alle deelnemers bedanken voor hun inzet, zonder hun was dit evenement niet mogelijk. Deze mensen hebben weer en wind getrotseerd om dit evenement tot een succes te maken.

Organisatie Klamer ATB Challenge.

Foto's van de ATB Challenge gemaakt door Wilco SteeneveldVideo verslag van de ATB Challenge gemaakt door Erik Schaap

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat