Home

Programma Koninginnedag

Programma Koninginnedag Biddinghuizen - 26 april 2013.  De laatste Koninginnedag begint dit jaar om 8.45 uur op het kerkplein. Daar wordt, in aanwezigheid van de burgemeester en zijn vrouw, ter gelegenheid van de troonswisseling een kroningsboom met plaquette onthuld. Vervolgens wordt om 9.00 uur op het Plein de vlag gehesen door de scouts van de Osbornegroep en samen Het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van Maris Sonores.

Versierde fietsen
De burgemeester geeft vervolgens het startsein voor de versierde fietsoptocht. Thema bij de versierde fietsen is “50 jaar Biddinghuizen” of de troonswisseling. Kinderen mogen zelf kiezen welk thema ze willen gebruiken voor het versieren van hun fiets.

Ouders kunnen langs de kant van de weg meewandelen. De tocht eindigt rond 10.00 uur bij de feesttent. Daar zal vervolgens ook de prijsuitreiking zijn. Voor het jureren van de fietsen is het belangrijk dat de namen van de deelnemende kinderen goed leesbaar zijn op fiets of kleding. Na de prijsuitreiking kan iedereen in de tent een kop koffie, thee of een glaasje ranja krijgen, met oranjekoek natuurlijk.

Vrijmarkt springkussens, spelletjes en live uitzending abdicatie
In de tent staan ’s ochtends al springkussens klaar voor de allerkleinsten en kunnen kinderen een tekening maken met het thema “50 jaar Biddinghuizen” of de kroning. Verder staat er een pannakooi voor de kinderen tot 12 jaar en kan er meegedaan worden met een fotospelkwis.

Om niets te hoeven missen van de koninklijke abdicatie staat er een groot scherm in de tent waarop men de uitzending om 10.00 uur live kan volgen Natuurlijk is er de hele ochtend in het winkelcentrum de gezellige vrijmarkt. Vriendelijk verzoek van de organisatie aan deelnemers aan de vrijmarkt een plek te zoeken rondom het winkelcentrum en niet aan de Dreef te gaan zitten i.v.m. de verkeersveiligheid.

Zeskamp groot opgezet
Om 16.00 uur wordt het programma voortgezet met de grote zeskamp op het evenemententerrein. De zeskamp wordt, i.s.m. het Speelkwartier, dusdanig groot opgezet dat het hele evenemententerrein in Biddinghuizen bezet zal worden door spelonderdelen. De mega-gladiorenbaan, het waterspel, de buikschuifbaan, het skilopen en de hindernisbaan staan al te wachten. Te wachten op durfals, krachtpatsers, snelheidsduivels, acrobaten en slimmeriken van de zeven deelnemende teams. Elk team bestaat uit minimaal 8 personen en heeft een teamcaptain die natuurlijk alles zal doen om zijn of haar team aan de overwinning te helpen.

Eieren gooien
Het eieren gooien, wat traditioneel wordt gehouden op Koninginnedag, zal als rode-draad spel deel uitmaken van de zeskamp. Teams kunnen, bij het eieren gooien, mensen uit het publiek inzetten. Omdat rondom elk spelonderdeel voldoende ruimte is gehouden voor het publiek kan een ieder van dichtbij de spectaculaire zeskampstrijd volgen.

Vanwege de troonswisseling start de zeskamp om 16.00 uur en zal tot ongeveer 19.30 uur duren. Tijdens de zeskamp draait een dj continu muziek en is er eten en drinken verkrijgbaar.


Lampionnenoptocht ’s avonds
Omdat Biddinghuizen 50 jaar bestaat wil de organisatie deze dag op een feestelijke manier afsluiten. Daartoe wordt iedereen uitgenodigd om mee te lopen met de lampionnenoptocht en aansluitend het vuurwerk te aanschouwen. Om met name kinderen te stimuleren mee te doen met de lampionnenoptocht zal iedere deelnemer aan de versierde fietsenoptocht ‘s ochtends, na afloop bij de feesttent een lampion met lampionstokje krijgen zolang de voorraad strekt. Men moet zelf voor 2 AA batterijen zorgen. Dit is natuurlijk extra reden om ook met de versierde fietsenoptocht mee te doen.

Om ongeveer 20.45 uur zal de lampionnenoptocht starten vanaf het evenemententerrein. Kinderen mogen met hun versierde en verlichte fiets komen maar dat hoeft niet. Iedereen mag ook gewoon mee lopen. Heb je geen lampion, neem dan andere feestelijke verlichting mee. Je mag ook een muziekinstrument of iets anders wat lawaai maakt meenemen of kom verkleed als koning of koningin. Het maakt niet uit hoe een ieder komt als het maar bijdraagt aan de feestvreugde in de optocht. Bedoeling is dat Koninginnedag wordt afgesloten met een grote bonte stoet met zoveel mogelijk Biddinghuizenaren.

Vuurwerk bij de Graafschap
De lampionnenoptocht zal om ongeveer 21.30 uur eindigen aan de Jamboreelaan. Vanaf het grasveld daar kunt u genieten van het vuurwerk dat vanaf de Graafschap afgestoken zal worden. Het is niet toegestaan om tijdens het vuurwerk op het terrein van de Graafschap te komen.

Pony’s en huisdieren binnen
Omdat vuurwerk tot schrikreacties bij huisdieren en bij pony’s, die vlakbij de Graafschap lopen, kan leiden, wil de organisatie de eigenaren vragen de dieren binnen te houden op het moment dat het vuurwerk afgestoken wordt.Stichting de IJsvogel/ Dorpsbelangen Biddinghuizen, Koninginnedag in Biddinghuizen, dat vieren we samen! Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat