Home

Laatste Koninginnedag start op het kerkplein

Laatste Koninginnedag start op het kerkplein Biddinghuizen - 15 april 2013.  De laatste Koninginnedag begint dit jaar om 8.45 uur op het kerkplein. Daar wordt, in aanwezigheid van de burgemeester en zijn vrouw, ter gelegenheid van de troonswisseling een kroningsboom met plaquette onthuld.

Vervolgens wordt om 9.00 uur op het Plein de vlag gehesen door de scouts van de Osbornegroep en samen Het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van Maris Sonores. Iedereen is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Versierde fietsen
De burgemeester geeft vervolgens het startsein voor de versierde fietsoptocht. Thema bij de versierde fietsen is “50 jaar Biddinghuizen” of de troonswisseling. Kinderen mogen zelf kiezen welk thema ze willen gebruiken voor het versieren van hun fiets.

Ouders kunnen langs de kant van de weg meewandelen. De tocht eindigt rond 10.00 uur bij de feesttent. Daar zal vervolgens ook de prijsuitreiking zijn. Voor het jureren van de fietsen is het belangrijk dat de namen van de deelnemende kinderen goed leesbaar zijn op fiets of kleding. Na de prijsuitreiking kan iedereen in de tent een kop koffie, thee of een glaasje ranja krijgen, met oranjekoek natuurlijk.

Vrijmarkt springkussens, spelletjes en live uitzending abdicatie
In de tent staan ’s ochtends al springkussens klaar voor de allerkleinsten en kunnen kinderen een tekening maken met het thema “50 jaar Biddinghuizen” of de kroning. Verder staat er een pannakooi voor de kinderen tot 12 jaar en kan er meegedaan worden met een fotospelkwis. Om niets te hoeven missen van de koninklijke abdicatie staat er een groot scherm in de tent waarop men de uitzending om 10.00 uur live kan volgen Natuurlijk is er de hele ochtend in het winkelcentrum de gezellige vrijmarkt.

Vriendelijk verzoek van de organisatie aan deelnemers aan de vrijmarkt een plek te zoeken rondom het winkelcentrum en niet aan de Dreef te gaan zitten i.v.m. de verkeersveiligheid. Na afloop graag alles weer netjes opgeruimd achter laten.

Mochten er nog mensen zijn die het leuk zouden vinden om als straatmuzikant op de vrijmarkt te staan dan zijn ze van harte welkom.

Om 16.00 uur wordt het programma voortgezet met de grote zeskamp op het evenemententerrein.

Lampionnenoptocht en vuurwerk
Omdat het de laatste Koninginnedag is en Biddinghuizen 50 jaar bestaat wil de organisatie deze dag op een bijzondere manier afsluiten. Nadat de grote zeskamp is afgelopen is het de bedoeling om ongeveer 20.45 uur met z’n allen vanaf het evenemententerrein te vertrekken voor een lampionnenoptocht.

Een ieder wordt uitgenodigd om met lampion of andere verlichting mee te lopen naar het grasveld bij de Jamboreelaan. Vanaf die plek kunt u genieten van het prachtige vuurwerk wat op het terrein van de Graafschap om 21.30 uur afgestoken zal worden als afsluiting van de Koninginnedag speciaal ter gelegenheid van 50 jaar Biddinghuizen en de troonswisseling.Koninginnedag in Biddinghuizen, dat vieren we samen!

Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat