Home

Interreligieuze viering

Interreligieuze viering Biddinghuizen - 26 februari 2013.  Op 28 april 2013 wordt er met een feestelijke interreligieuze viering in de tent op het evenemententerrein stilgestaan bij vijftig jaar Biddinghuizen.

De tijd even stilzetten
Op veel gebieden is de begintijd van Biddinghuizen niet meer te vergelijken met hoe het dorp er nu uitziet en functioneert.

Degenen die vanaf de beginjaren in het dorp wonen kunnen er over meepraten en vermoedelijk zullen ze daar in jubileumjaar 2013 ruimschoots de gelegenheid voor krijgen.

Door herinneringen op te halen, door stil te staan bij deze mijlpaal van een halve eeuw Biddinghuizen, worden de veranderingen die zo sluipend en stapje voor stapje hebben plaatsgevonden een beetje tastbaar.

Velen van u weten misschien nog wel dat in 1967 De Voorhof is gebouwd. Nederlands Hervormden, Gereformeerden samen in één gebouw. En in 1970, ook nog de Rooms Katholieken erbij. Zou dat wel goed gaan? Achteraf bleek het een hechte basis te zijn voor vele decennia goede interreligieuze samenwerking. En dat werd niet anders met de komst van de moskee in het dorp.

Vieren is zinvol. Misschien zouden we het vaker moeten doen. Het maakt je bewust van wat er gebeurd is. En dat maakt weer emoties los; dankbaarheid, verwondering, verbazing, bewondering, misschien wel spijt of teleurstelling…. Het zal voor iedereen anders zijn. Maar er zijn ongetwijfeld ook veel gemeenschappelijke emoties.

Op 28 april 2013 zullen we in een feestelijke interreligieuze viering in de tent op het evenemententerrein stilstaan bij vijftig jaar Biddinghuizen. Zoals u wellicht weet houden we in Biddinghuizen vaker interreligieuze ontmoetingen. De Protestantse gemeente, de R.K, parochie en de Turks Islamitische vereniging bereiden deze viering als altijd weer gezamenlijk voor. Met respect voor elkaar en in het besef dat we veel van elkaar kunnen leren.
Wat jammer eigenlijk, dat zoiets heel bijzonder is.

Biddinghuizen. Samen vieren.
Iedereen is welkom.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat