Home

Biddinghuizen in kerstsfeer

Biddinghuizen in kerstsfeer Biddinghuizen - 9 december 2012.  Zaterdag zijn er een tweetal prachtige kerstbomen in het winkelcentrum gezet. Op spectaculaire wijze zijn de bomen omgezaagd en rechtstreeks verticaal vervoerd naar het centrum.

Een grote groep vrijwilligers was aanwezig voor het plaatsen van de verlichting in de bomen. Een van de bomen is ruim veertig jaar oud en heeft altijd in Biddinghuizen gestaan en is nu stralend middelpunt van de kersttijd.
Zeker met de sneeuw van afgelopen week vormde dat een prachtig decor.

Als een ieder de lichtjes ook in de boom laat hangen kunnen we er tot het nieuwe jaar volop van genieten.

Kerstmarkt met veel muziek
Om helemaal in kerstsfeer te komen wordt er op vrijdag 14 december een kerstmarkt gehouden, van 16.00 tot 21.00 uur op het Plein en vanaf 15.00 uur in kerkcentrum De Voorhof.

Het belooft een hele sfeervolle kerstmarkt te worden. Piratenkoor de Blauwbaarden, zangvereniging de Paradijsvogels en het fanfarekorps Maris Sonores zullen bijvoorbeeld voor prachtige optredens zorgen.

Ook door leerlingen van het CKV zullen enige optredens verzorgd worden. Zo zal Jelmer Visser met piano en zang, het dwarsfluit-ensemble “Flauto”en en een groep leerlingen met gitaar optreden. Uit Swifterbant is Eigen- Wijs aanwezig.

Bovendien zal toneelvereniging Altobi oude tijden laten herleven. De optredens zullen zowel op het Plein als in de Voorhof plaatsvinden.

Natuurlijk is er weer glühwein en warme chocolade melk beschikbaar die midden op het Plein vanuit de skihut door het bestuur van dorpsbelangen geschonken zal worden.

De organisatie in handen van Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen in samenwerking met de Passage en braderie-organisator Apeldoorn2000. Vele professionele kraamhouders zullen op de kerstmarkt staan.

Diverse verenigingen zullen zich presenteren. Bijvoorbeeld de World Servants, die aandacht zullen vragen voor hun projectbezoeken aan Afrikaanse en Zuid Amerikaanse landen in 2013, en Alexia die met “haar” Stichting War Child kinderen in oorlogsgebieden weer een kans wil bieden.

De Passage
Ook de dames van de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging de Passage laten zich inspireren door het verleden. Vanaf 15.00 uur organiseren zij in de Voorhof een kerstmarkt zoals in grootmoeders tijd. Geheel in stijl verkopen zij zelfgemaakte producten. Denk hierbij aan jam, taarten, wijn maar ook kerststukjes, sokken en sjaals. Er is een verloting en men kan meedoen aan leuke spelletjes. Een gedeelte van de opbrengst wordt aan een goed doel geschonken. Dit jaar is dat het op te richten Hospice in Dronten.

Sneeuw
Mogelijk zal de kerstmarkt door sneeuwval extra sfeervol zijn. In ieder geval is er de mogelijkheid om als sneeuwpop of zittend in de arrenslee op de foto te gaan.

Klik hier voor alle foto's

Gezellig met elkaar naar de kerstmarkt, gewoon in Biddinghuizen.

Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat