Home

Koninginnedag Biddinghuizen

Koninginnedag Biddinghuizen Biddinghuizen - 26 april 2012.  Het waait hard, hagel en regen wisselen elkaar af maar de vooruitzichten zijn goed en de tent staat. Afgelopen woensdag hebben zo’n 25 mensen er voor gezorgd dat de tent in recordtijd werd opgebouwd. Op dit moment is men nog druk bezig met het verder inrichten van de tent en is alles klaar vóór de Koninginnenacht.

Zaterdag 28 april zal dan de band “No Brakes” in de feestent voor een spetterend optreden zorgen, een dorpsfeest voor jong en oud.

Vlag hijsen
Koninginnedag begint ‘s morgens om 9.00 uur op het Plein. Daar wordt, in aanwezigheid van de burgemeester en zijn vrouw, de vlag gehesen door de scouts van de Osbornegroep en samen Het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van Maris Sonores. Iedereen is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Versierde fietsen
De burgemeester geeft vervolgens het startsein voor de versierde fietsoptocht waar ook Majoretteclub De IJsvogels in zal meelopen. Ouders kunnen langs de kant van de weg meewandelen. De tocht eindigt rond 10.00 uur bij de feesttent. Daar zal vervolgens ook de prijsuitreiking zijn.

Voor het jureren van de fietsen is het belangrijk dat de namen van de deelnemende kinderen goed leesbaar zijn op fiets of kleding. Na de prijsuitreiking kan iedereen in de tent een kop koffie, thee of een glaasje ranja krijgen, met oranjekoek natuurlijk.

Vrijmarkt springkussens en spelletjescirquit
In de tent staan ‘s ochtends al springkussens klaar voor de allerkleinsten en kunnen kinderen geschminkt worden. Iedereen, van jong tot oud, kan de hele dag meespelen met het Wii- Mario Kart of zich uitleven op de aanwezige dansmatten.

‘s Middags kunnen kinderen van de basisschool meedoen aan een uitdagend spelletjescirquit met veel leuke onderdelen zoals het pinguïnspel, blik gooien en het kazenspel. Natuurlijk is er de hele ochtend in het winkelcentrum de gezellige vrijmarkt.

Vriendelijk verzoek van de organisatie om na afloop alles weer netjes opgeruimd achter te laten. Oh trouwens, mochten er nog mensen zijn die het leuk zouden vinden om als straatmuzikant op de vrijmarkt te staan, graag! Vinden we allemaal leuk.

Koninginnedag is niet alleen ’s ochtends kijken naar het vlag hijsen en de versierde fietsenoptocht of slenteren over de vrijmarkt en even koffie drinken in de tent. Nee Koninginnedag is vooral doen. Bijvoorbeeld meehelpen met de tentopbouw of als vrijwilliger een spelletje begeleiden. Maar Koninginnedag is ook mee doen. En dat kan want met name ‘s middags is er genoeg te doen.

Biddinghuizer kampioenschap eieren gooien
Op Koninginnedag vindt natuurlijk ook dit jaar weer het Biddinghuizer kampioenschap eierengooien plaats. Om 13.30 uur begint de jeugd naast de feesttent op het evenemententerrein met het eierengooien. Er zal gestreden worden in vier klassen: jongens van 12 tot 16 jaar, meisjes van 12 tot 16 jaar, dames vanaf 16 jaar en heren vanaf 16 jaar.
Het record van enkele jaren geleden staat nog steeds op ruim 60 meter. Wie gaat dit record verbreken en komt in het bezit van de wisseltrofee? Omroep Flevoland zal aanwezig zijn om live verslag te kunnen doen van het verloop van de wedstrijd.

Sumoworstelen, bungee Mexico, spelletjescirquit en…….
Voor de kinderen van de basisscholen staat er vanaf 14.00 uur een uitdagend spelletjescirquit klaar in de tent. Onderdelen van dit cirquit zijn onder andere het pinguinspel, het blik gooien en het kazenspel. Buiten de tent kan een ieder boven de 12 jaar vrij meedoen met het sumoworstelen of de bungee Mexico. In een 1 tegen 1 gevecht wordt gestreden om de winst. Slim en behendig zijn, is belangrijker dan sterk zijn.

Omdat vorig jaar gebleken is dat veel ouders ook mee willen doen met de diverse spelletjes is er speciaal een ouder-kind competitie in het leven geroepen. Op een drietal onderdelen, waaronder een hindernissencirquit, wordt gestreden om de snelste tijd. Wie vormen aan het eind van de dag het meest succesvolle ouder-kind team?

Lekkere hapjes
Het belooft een prachtige Koninginnedag te worden. Dit jaar wordt er ook voor eten gezorgd. De hele middag kan men in de tent de heerlijkste gerechten en lekkernijen krijgen, klaar gemaakt door mensen van de Turkse gemeenschap.

Kortom, als jij of u mee doet wordt Koninginnedag weer een heerlijk dorpsfeest.

Kijk voor het complete programma op http://www.ijsvogel.net. Wil je als vrijwilliger nog een actieve bijdrage leveren op Koninginnedag meld je dan aan via info@ijsvogel.net.

Koninginnedag in Biddinghuizen, dat vieren we samen!

Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat