Home

Najaarsfeestweek van start

Najaarsfeestweek van start Biddinghuizen - 13 september 2011.  Van 14 tot en met 18 september vindt de najaarsfeestweek plaats. Het belooft een week te worden met activiteiten voor jong en oud. Activiteiten voor muziekliefhebbers, voor sportliefhebbers, voor spelliefhebbers, voor liefhebbers van stamppot en natuurlijk de liefhebbers van de interreligieuze ontmoeting.

Alle activiteiten worden in of rondom de tent op het evenemententerrein gehouden.

Kindermiddag:
De feestweek begint morgen, woensdag 14 september, met de kinderspelmiddag. De spelmiddag is voor alle kinderen uit Biddinghuizen in de basisschoolleeftijd. Er zal voor de allerkleinsten weer een springkussen staan. Onder de titel “Groeten uit Biddinghuizen” zullen er mooie vakantiekiekjes gemaakt worden.

Natuurlijk is er ook een spelletjescircuit met onderdelen die naar de zomervakantie verwijzen. Door het maken van een gips-schilderijtje met schelpjes kunnen de kinderen hun creatieve vaardigheden tonen. Kortom een hele leuke middag die om 13.30 uur begint. De toegang is gratis.

Dorpsfeest met SLAMM en voorprogramma Plug ’n Play (aanvang 21.00 uur):
Op vrijdagavond 16 september speelt de Brabantse superband SLAMM in de feesttent. SLAMM is een echte allround coverband met een brede repertoirelijst: een reis langs de popmuziek van de laatste dertig jaar, telkens aangevuld met actuele nummers uit de top 40. Een band voor een spetterend tentfeest waar steengoede live muziek moet klinken. Nederlands talig, stevige rock of lekkere soul en disco. SLAMM speelt het allemaal.

Alsof dat nog niet genoeg is komt er in het voorprogramma een geweldig optreden van onze eigen Plug ’n Play. Een nieuwe band uit Dronten met een hoog Biddinghuizen gehalte. Ze komen nog maar net kijken maar weten nu al vanaf de eerste minuut de hele tent in beweging te krijgen. De rock ’n roll druipt er van af. Een band met een grote toekomst voor zich en die toekomst begint in de feesttent in Biddinghuizen. Plug ’n Play speelt van 21.00 uur tot 22.00 uur; dit mag je niet missen.

Lekker dansen, lekker swingen, kortom een dorpsfeest waar iedereen, jong en oud, heen wil. Kaarten in de voorverkoop kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij: Mijn IJsbloem, SunCenter en Twins.

Klamer ATB Challenge
Zaterdagmiddag zal voor de eerste keer de “Klamer ATB Challenge” gehouden worden. Stichting De IJsvogel organiseert deze wedstrijd samen met “Klamer Fietsen” en de mountainbikeclubs uit Biddinghuizen. Deze wedstrijd zal bestaan uit een koppelkoers en zal in de nabijheid van de tent plaatsvinden. Door een uitdagend parcours te bouwen met diverse hindernissen verwachten we dat dit ook voor het publiek een waar spektakelstuk zal worden. Het aantal deelnemers zal gelimiteerd zijn. De wedstrijd gaat om 13.30 uur van start. Nadere informatie is bij Klamer Fietsen verkrijgbaar.

Stamppottenbuffet
Inmiddels traditie geworden is het jaarlijkse stamppottenbuffet op zaterdagavond. Voor dit buffet worden alle vrijwilligers uitgenodigd die afgelopen jaar op één of andere wijze betrokken zijn geweest bij Dorpsbelangen of één van haar werkgroepen. Heleen van Els en de “Paradijsvogels” zullen tijdens de stamppot voor de muzikale ingrediënten zorgen. De tent gaat 17.30 uur open en 18.00 uur begint het buffet. Na het buffet zal, om 20.30 uur, met twee teams het “ik hou van Biddinghuizen” spel gespeeld worden. Aansluitend zullen dj’s er voor zorgen dat we tot in de kleine uurtjes kunnen swingen .Er zijn nog kaarten voor de avond na het buffet in de voorverkoop voor 5,00 euro verkrijgbaar bij: Mijn IJsbloem, SunCenter en Twins

Interreligieuze ontmoeting:
Traditiegetrouw wordt de feestweek op zondag afgesloten, door de werkgroep WIBB, met de interreligieuze ontmoeting. Aan deze bijeenkomst, die om 15.00 uur begint, wordt door de drie geloofsgemeenschappen uit Biddinghuizen deelgenomen en draagt daardoor bij aan wederzijds begrip en vertrouwen, de basis voor een samenleving. Het thema is “Vrijwilliger met hart en ziel”.

Er staat weer een mooi programma op stapel wat alleen geboden kan worden door de bijdrage van sponsors en de inzet van vele vrijwilligers. De organisatie kan nog steeds extra vrijwilligers gebruiken.
Iets voor u? U kunt zich via info@ijsvogel.net aanmelden als vrijwilliger.

Biddinghuizen, feesten in het dorp doen we samen!

Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat