Home

Eerste ATB-Challenge tijdens feestweek

Biddinghuizen - 29 augustus 2011.  Zaterdag 17 september 2011 organiseren "Stichting de IJsvogel" en "Klamer Fietsen" in samenwerking met "De Kleidouwers" en "Fietsgroep Twins" de eerste KLAMER ATB CHALLENGE voor alle sportievelingen van Biddinghuizen.

De Challenge is een mountainbikewedstrijd gereden in tweetallen, als koppelkoers. De route is ongeveer 2km lang en wordt om en om door de teamleden gereden, aan het eind van een ronde wordt in het wisselvak de bidon doorgegeven aan je teamgenoot die vervolgens volle bak een ronde kan fietsen.

Wedstrijd
De wedstrijd bestaat uit 2 heats en een finale. De heats duren 30 minuten en een ronde en worden gereden door 10 koppels waarvan de 5 besten door gaan naar de finale. Die finale duurt 40 minuten en een ronde.

Koppels via loting
De koppels worden bepaald via loting zodat het voor iedereen interessant is om mee te doen aan dit spektakel. Op deze manier maakt namelijk iedereen kans om voor de prijzen te rijden, al moet dit niet de motivatie zijn om mee te doen.

Het parcours zal een aantal leuke en uitdagende hindernissen bevatten die je niet dagelijks tegenkomt.

Verkennen
Aanvangstijd van de wedstrijd is om 13.30uur maar van de deelnemers wordt verwacht dat ze een uur van te voren aanwezig zijn op het evenemententerrein voor het in ontvangst nemen van de startnummers en de loting maar ook om het parcours te kunnen verkennen.

Inschrijven
Iedereen van 18 jaar en ouder en afkomstig uit Biddinghuizen of lid van bovengenoemde fiets"clubs", kan zich inschrijven door naam, adres, leeftijd en telefoonnummer te mailen naar: challenge@klamerfietsen.nl. Het aantal deelnemers is deze eerste keer beperkt dus voor diegene die dit graag wil meemaken geldt “snel inschrijven, want vol is vol”

Toeschouwers
De challenge is voor toeschouwers spectaculair om te zien. De deelnemers wisselen elkaar vlot af dus het wedstrijdelement is hoog. Daarbij kan het publiek langs bijna de hele route de deelnemers aanmoedigen.

Organisatie ATB Challenge

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat