Home

Gouden IJsvogels voor ‘Buurman en Buurman’

Gouden IJsvogels voor ‘Buurman en Buurman’ Biddinghuizen - 28 oktober 2009.  Wat is Biddinghuizen zonder die twee mannen die altijd maar weer bij activiteiten in het dorp hun handige handen uit de mouwen steken bij technische- en zware klussen?

Om de waardering vanuit het dorp kenbaar te maken voor heel veel vrijwilligerswerk, kregen Henk van Wilpe (52) en Paul van Tintelen (49), in Biddinghuizen beter bekend onder de naam ‘Buurman en Buurman’, de Gouden IJsvogel opgespeld.Eens
Toen Paul van Tintelen in 1991 in Biddinghuizen kwam wonen en Henk van Wilpe tegenkwam bij de klussengroep van basisschool De Wingerd, is een vriendschap ontstaan die tot op de dag van vandaag steeds hechter wordt. Henk: ‘We hoeven elkaar niets te zeggen, zonder woorden begrijpen we elkaar. We zijn het meestal wel eens.’ Met Henks kennis vanuit de bouw en de technische knowhow van Paul, die van oorsprong automonteur is, vulden ze elkaar prima aan. Inmiddels hebben ze zoveel samengewerkt dat ze elkaar niets meer hoeven te leren. Ruzie hebben ze nog nooit gehad, ondanks de jarenlange samenwerking op vele fronten.

Lange lijst
De lijst van activiteiten in het belang van de dorpsgemeenschap is haast te lang om op te noemen; Zeskamp op Koninginnedag, Avondvierdaagse, Fietsvierdaagse, dorpsfeesten, Beachvolleybal, hand- en spandiensten voor vrijwilligersorganisatie Zooitje Ongeregeld, De Paashaas, intocht Sint, Verkeersregelaars en Kerstmarkt. Al vele jaren lang kan Biddinghuizen rekenen op de kennis en kracht van Paul en Henk.

‘We zijn beiden gevoelsmensen’, zegt Paul. ‘Misschien dat het daarom wel zo goed klikt. We begrijpen elkaar. Klussen doen we nooit alleen, die pakken we samen aan, of we doen het niet.’ Het duo, in Biddinghuizen vooral bekend onder de naam Buurman en Buurman, noemt zichzelf ook ‘eigenwijs. ‘Als we denken het te weten, dan vertellen we dat ook’, zo zeggen de mannen.

Trots
De kracht van het dorp Biddinghuizen zit ‘m in de wil tot samenwerken, vinden Buurman en Buurman. Ze zijn trots op hun dorp. De slogan ‘Biddinghuizen, we doen het samen’ is volgens hen niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar slaat de spijker precies op z’n kop. Zelf zijn ze daar een sprekend voorbeeld van. Henk van Wilpe en Paul van Tintelen zijn de zesde en zevende persoon die de erespeld uitgereikt kregen. Eerder al werd de Gouden IJsvogel toegekend aan Gezienus Broeksema, Joke Harms, Sharon Kips, Carla van Dijk en Richard van Woerkom.

De Gouden IJsvogel is een erespeld die jaarlijks tijdens de najaarsvergadering, of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis, wordt toegekend door de inwoners van Biddinghuizen aan iemand die van bijzondere betekenis is voor de dorpsgemeenschap.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat