Home

Gastvrijheid thema interreligieuze ontmoeting

Gastvrijheid thema interreligieuze ontmoeting Biddinghuizen - 25 september 2009.  Gastvrijheid. U kunt dit thema letterlijk ervaren op zondagmiddag 27 september tijdens de jaarlijkse interreligieuze ontmoeting. Een inmiddels traditionele afsluiting van de najaarsfeestweek.

U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom in de feesttent op het evenemententerrein en de bijeenkomst start om 14.30 uur.

De voorgangers die het thema gaan toelichten zijn: dominee Bram Bregman, imam Hassan Hoesein Islam (met de vertaler Abdullah Yildiz) en pastor Jan Vernooij. De bijzondere bijeenkomst krijgt muzikale medewerking van het koor Belcanto onder leiding van Cor van Dijke en een aantal jongeren van het Combo met als pianist Hans Aantjes. Ook zullen vier meiden van de Turks Islamitische Vereniging voor de aanwezigen zingen. Na afloop is er voor iedereen gelegenheid iets te drinken. Er zal een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten.

Voorgangers Biddinghuizen voor dorpssymbool De IJsvogel

De Werkgroep Interreligieuze Bijeenkomst Biddinghuizen (WIBB) organiseert namens Dorpbelangen deze bijeenkomst al weer voor de vierde keer. De geloofsgemeenschappen Rooms Katholieke Parochie Sint Bonifaticius, de Protestantse Gemeente Biddinghuizen en de Turks Islamitische Vereniging zijn alledrie in de werkgroep vertegenwoordigd.

Het begon allemaal met het 40-jarig bestaan van ons dorp in 2004 waarin Dorpsbelangen diverse activiteiten organiseert. Biddinghuizen. Een smeltkroes van alle provincies van Nederland, vele landen op de wereld en daardoor ook van vele geloven.

Juist omdat ons dorp altijd heeft moeten samenleven met elkaar, is er in de jaren een unieke band ontstaan, waarbij iedereen altijd zijn eigen mening heeft mogen behouden. Geloofsgemeenschappen vormen een samenbindende factor in een dorp.

Aangezien de feesttent vanwege de activiteiten er toch stond: waarom niet iets op zondag organiseren. Zodoende zijn de geloofsgemeenschappen benaderd en is de werkgroep in het leven geroepen. Gezien het succes is besloten jaarlijks een interreligieuze ontmoeting te organiseren. Ook hierin laat een klein dorp zien waarin het groot kan zijn: Biddinghuizen we doen het samen.

Oproep: kunt en wilt u iets bakken voor bij de koffie? Laat dit dan weten aan de organisatie (Wibb@live.nl). De organisatie kan altijd hulp gebruiken bij het versjouwen van de stoelen van het kerkcentrum naar de tent en terug.

Multiculturele wandeling
De werkgroep krijgt positieve reacties op de ontmoeting en hieruit ontstaan mooie contacten. Dit smaakt naar meer. Daarom wordt er een nieuwe activiteit georganiseerd: een ‘multiculturele wandeling’.

Op zondagmiddag 4 oktober van 14.00 uur tot 14.30 uur is het mogelijk deel te nemen aan een wandeling over het wandelpad.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Facebook Instagram Twitter
© 2024 Stichting De IJsvogel Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat